MİLYONLARI İLGİLENDİREN TEKLİF MECLİSTE !

Yeni askerlik sistemi Meclis'te.

23 Mayıs 2019 Perşembe 12:04
472 Okunma
MİLYONLARI İLGİLENDİREN TEKLİF MECLİSTE !

Yeni askerlik sistemi Meclis'te.

 AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş yeni askerlik sistemine ilişkin yaş sınırının kalkacağını, 6 ayı dolduranların terhis olacağını ve bedellinin kalıcı hale geleceğini açıkladı. AK Parti'li Muş, yeni askerlik sistemine ilişkin kanun teklifinin,  Meclisin uygun görmesi halinde bayramdan önce yasalaşabileceğini bildirdi.


AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, yeni askerlik sistemine ilişkin  düzenlemeye göre yoklama kaçağı olanların ve bakaya kalanların bedelli  askerlikten faydalanamayacağını, ancak kanun yürürlüğe girmeden önce yoklama  kaçağı ve bakaya kalanlara bir defaya mahsus müracaat hakkı tanınacağını  açıkladı.


Muş'un açıklamarından satır başları şöyle;


Bedelli 30 bin lira ve peşin ödenecek
Bedelli kalıcı olacak, yaş sınırı kalkacak.
Yoklama kaçağı ve bakayalar bedelliden faydalanamayacak.
Yeni sistemde askerlik 6 aya düşürülecek. Bu süreyi dolduranlar  kanun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren terhis olma imkanına kavuşabilecekler
Komisyon 48 saat beklenmeden toplanabilir.
20 yaşını dolduranlar bedelli askerlik yapabilir.

KAYNAK: MİLLİYET 

Anahtar Kelimeler:
BİLECİKHABER
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle