MİLYONLARCA KİŞİNİN GÖZÜ GELECEK KARARDA! ORTAYA ÇIKTI, YENİ ZAM

Yaklaşık 6,5 milyon memur ve memur emeklisi toplu sözleşme görüşmelerinde yaşanan gelişmeleri merakla takip ediyor.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
21 Ağustos 2021 Cumartesi 10:54
318 Okunma
MİLYONLARCA KİŞİNİN GÖZÜ GELECEK KARARDA! ORTAYA ÇIKTI, YENİ ZAM

Yaklaşık 6,5 milyon memur ve memur emeklisi toplu sözleşme görüşmelerinde yaşanan gelişmeleri merakla takip ediyor.

Hükümetin 2022'nin ilk altı ayında yüzde 5, ikinci altı ayında yüzde 6, 2023'ün ilk ve ikinci altı aylarında yüzde 6 6 ve enflasyon farkları teklifini yetersiz bulun memur sendikaları, hükümetten yeni bir teklif bekliyor. Memur ve memur emeklilerinin zam, ek gösterge ve refah payı gibi talepleri görüşmeler sonunda netleşecek.

Yaklaşık 4 milyon memur ve 2 milyondan fazla memur emeklisinin 2022 ve 2023'teki mali ve sosyal haklarının belirleneceği 6. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinde, 2 Ağustos'ta başlayan süreç devam ediyor. Görüşmelerin geride kalan bölümünde, kamu görevlilerinin tamamını ilgilendiren ve 11 hizmet koluna ilişkin taleplerin müzakeresi tamamlanırken, maaş ve aylıklara yapılacak zamma odaklanıldı.

Hükümetin 2022'nin ilk altı ayında yüzde 5, ikinci altı ayında yüzde 6, 2023'ün ilk ve ikinci altı aylarında yüzde 6 6 ve enflasyon farkları teklifini yetersiz bulan memur sendikaları, hükümetten yeni bir teklif beklemeye başladı.

ZAM NE OLACAK?

Hükümetin 2022'nin ilk altı ayında yüzde 5, ikinci altı ayında yüzde 6, 2023'ün ilk ve ikinci altı aylarında yüzde 6+6 ve enflasyon farkları teklifini artırması bekleniyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle