MİLYONLARCA KİŞİ NEFESİNİ TUTTU TEKLİFİ BEKLİYOR

Toplu sözleşme süreci 20 Ağustos’ta sona erecek. Anlaşma çıkmazsa hakem kurulu devreye girecek.

16 Ağustos 2019 Cuma 11:40
433 Okunma
MİLYONLARCA KİŞİ NEFESİNİ TUTTU TEKLİFİ BEKLİYOR
banner15

Toplu sözleşme süreci 20 Ağustos’ta sona erecek. Anlaşma çıkmazsa hakem kurulu devreye girecek.


Hükümet ile Memur-Sen arasında 5 milyon memur ve memur emeklisini ilgilendiren zam trafiği devam ediyor. 1 Ağustos’ta başlayan 2020-2021 maaş zamlarını belirleyecek görüşmelerin üçüncüsü dün yapıldı. Toplantıda Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Memur- Sen Başkanı Ali Yalçın, Türkiye Kamu-Sen Başkanı Önder Kahveci ve Kamu İşveren Heyeti ile hizmet kollarında yetkili sendikaların temsilcileri yer aldı.


HÜKÜMETTEN BEKLENTİ


Basına kapalı yapılan dünkü toplantıda, 5 hizmet kolundaki toplam 179 talep ele alındı. Memur-Sen taban aylığına 200 lira seyyanen zam, 2020 için yüzde 8+7, 2021 için 6+6 zam ve 2020 için yüzde 3, 2021 içinse yüzde 2 oranında refah payı talebinde bulunmuştu. Kamu İşveren tarafı ise son teklifini bugün sunacak. Memur kesimi bugün hükümetten müzakere edilebilir, üzerinde konuşulabilir bir teklif beklediğini açıkladı.

KAYNAK: POSTA 
 

Anahtar Kelimeler:
BİLECİKHABER
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

banner2

resim yükleresim yükleresim yükle