MAHKEME KARARINI VERDİ

Samsun'da yaşayan bir kişi, Çankırı Çerkeş'te hız limitini 1 kilometre aştığı gerekçesiyle aracına yazılan radar cezasını mahkemeye başvurarak iptal ettirdi.

13 Kasım 2020 Cuma 11:24
415 Okunma
MAHKEME KARARINI VERDİ
banner15

Samsun'da yaşayan bir kişi, Çankırı Çerkeş'te hız limitini 1 kilometre aştığı gerekçesiyle aracına yazılan radar cezasını mahkemeye başvurarak iptal ettirdi.

Samsun'un Atakum ilçesinde ikamet eden Ali Şen, Sakarya'dan Samsun'a dönerken Çankırı'nın Çerkeş ilçesinde 90 kilometrelik hız sınırı koridorunda 1 kilometre hız sınırını aşıp 91 kilometre ile seyir ettiği gerekçesiyle adresine 288 lira radar cezası geldi. Ali Şen, Çerkeş Sulh Ceza Hakimliği'ne cezanın iptali için başvuruda bulundu. Mahkeme 1 kilometre hız aşımı farkında yanılma payı olma ihtimalini göz önünde bulundurarak cezanın iptaline karar verdi.

Ali Şen konuyla ilgili olarak, "20 Temmuz'da Sakarya'dan Samsun'a gelirken Çankırı Çerkeş'te EDS denetiminde 90 kilometre hızla gitmem gerekirken 91 ile gitmişim. Yani buna her ne kadar dikkat ettim ise de bilinç olarak bu 1 kilometrelik hızı aşma ayırt edilemiyor ve anlaşılmıyor. Devamlı kilometre ibresine bakmak da sürücüye kaza yaptırabilir. Ölçüm cihazlarında 1 kilometrelik sapma olabileceği için bu cezaya itiraz ettim ve haklılığım da Çerkeş Sulh Ceza Hakimliği tarafından kabul edildi. 288 liralık ceza iptal edildi. Sürücü arkadaşlar radar hız limitini 1 kilometre aşıp ceza yerler ise de mutlaka itiraz etsinler" dedi.

Anahtar Kelimeler:
BİLECİKHABER
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

banner2

resim yükleresim yükleresim yükle