MADDE BAĞIMLILIĞI VE CİNSEL İSTİSMAR KONFERANSI

Bilecik’in Bozüyük ilçesinde, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Derman tarafından madde bağımlılığı ve bağımlılıkla mücadele ile cinsel istismar ve ihmalini önlemek amacıyla uygulanan proje kapsamında bir konferans verildi.

20 Ekim 2017 Cuma 11:42
659 Okunma
MADDE BAĞIMLILIĞI VE CİNSEL İSTİSMAR KONFERANSI
banner15

 Bilecik’in Bozüyük ilçesinde, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Derman tarafından madde bağımlılığı ve bağımlılıkla mücadele ile cinsel istismar ve ihmalini önlemek amacıyla uygulanan proje kapsamında bir konferans verildi.

 


  Metristepe Kültür Merkezinde gün içerisinde iki oturum olarak gerçekleştirilen konferansın sabahki oturumunda madde bağımlılığı ve bağımlılıkla mücadele konusunda bilgiler verildi. Bozüyük Belediyesi, Rehberlik ve Araştırma Merkezi, Kent Konseyi ve Bilecik Gönüllüleri Derneği tarafından organize edilen konferansta, ilçe genelinde görev yapan öğretmenler ve ailelerin bilinç düzeyini arttırmak ve konuya dikkatlerini çekmek istendiği kaydedildi. Burada konuşan Prof. Dr. Orhan Derman çocuklardaki özgürlük ve ilgisizliğin maddeye ulaşmayı kolay hale getirdiğini söyledi. Derman, konuşmasında, “Özgürlük maddeye ulaşmayı kolay hale getiriyor. Çocuklarımızı asla tamamıyla özgür bırakmamalıyız. Çünkü sokaklar tehlike dolu. Davranış değişikliği gösteren çocuklardan niçin böyle davranıyor diye düşünmeliyiz. Sigara ve alkol maddeye giriş mamulleridir. Herkesin bir bağımlılık tarafı vardır. Bağımlılık kontrol kurabilme mekanizması zorluğudur. Tedavisi sınır koyabilmektir. Madde kullanan herkesin bir madde kullanım sebebi vardır. Bu sebebi bulmadan madde bağımlılığının çaresini bulamayız. Çocuklarınıza gençlik dönemine kadar kurallı yaşamayı ve sorumluluk almayı öğretin. Çocuklar ergenlik çağına geldiğinde bu imkânsız bir hal alıyor Annelerimiz çok güçlü olması lazım. Çocuğumuzu gözünle takip edin. Eskiden aile modelleri vardı. Atanın sözlerine riayet edilirdi. 3-5 aile bir arada yaşardı. Şimdi ki ailelerde kimin patron olduğu belli değil. Madde kullanan insanların geçmişine bakmamız lazım. Bağımlılık kişinin hayatını teslim aldığı andır” dedi.

 


  “İstismarlar bedensel izler ve ruhsal çöküntü oluşturuyor”


  İkinci oturumda ise istismar ve ihmali konusunda bir seminer verdi. Fiziksel ve cinsel istismar konularında bilgiler paylaştı. Duygusal istismarı anlatarak yüreklerden izlerin silinmediği bir istismar olduğunu kaydetti. Cinsel istismarın tanımını yaparak risk faktörleri ve cinsel istismarın özellikleri konularında bilgilendirmeler yaptı. Fiziksel istismarın değişik kliniklerdeki bulgularından bahsetti. Sosyal medya üzerinden çok fazla açık fotoğraf paylaşıldığını ve bunun yanlış olduğunu ifade etti.

 


  Prof Dr. Derman, istismarcıların tesadüf olarak istismar yapmadığını, istismarın geçmişinde mutlaka mağduriyet yattığını söyleyerek, "İstismarlar bedensel izler ve ruhsal çöküntü oluşturuyor. İstismarcılar tesadüf olarak istismar yapamaz. İstismarın geçmişinde mutlaka mağduriyet yatar. İstismarcılar uzun süre bu mağduriyet ile mücadele ederler. Başarılı olamayınca da istismara başlarlar" dedi. 
  Hayatımızda yaşanan güncel istismar olaylarından örnekler veren, çocuk istismarının tiplerinden bahseden Prof. Dr. Orhan Derman, fiziksel ceza ile fiziksel istismar arasında fark olduğunu söyledi. Fiziksel cezanın disiplin yöntemi olarak kullanılmaması gerektiğini belirten Derman, fiziksel istismar ve duygusal istismardan slayt gösterisi eşliğinde kesitler sundu.

Son Güncelleme: 20.10.2017 11:42
Anahtar Kelimeler:
BİLECİKBozüyükKONFERANS
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

banner2

resim yükleresim yükleresim yükle