LİSELERE YENİ DÖNEM

Yarın açıklanacak olan yeni eğitim sisteminde ders sayısı azalacak. Öğrenciler ders sayısı seçebilecek. Liselere kariyer ofisler gelecek.

17 Mayıs 2019 Cuma 11:09
501 Okunma
LİSELERE YENİ DÖNEM
banner15

Yarın açıklanacak olan yeni eğitim sisteminde ders sayısı azalacak. Öğrenciler ders sayısı seçebilecek. Liselere kariyer ofisler gelecek.


Liselerde yeni dönem başlıyor. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, ortaöğretimde yeni modeli yarın açıklayacak. Yeni eğitim sistemine göre ders sayısı azalacak. Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerinden alınan bilgiye göre, yeni sistemde liselere kariyer ofisleri gelecek.


12’nci sınıflarda ders saatleri azaltılıp, destek çalışmaları gelecek. Her öğrenci üniversitedeki gibi kendi istediği dersleri seçebilecek. Yeni lise sistemi ilk olarak 2020-2021 eğitim-öğretim döneminde başlayacak ve 9’uncu sınıflardan başlanarak kademeli geçiş olacak. 'Bilgi kuramı' zorunlu ders haline gelecek. Yaparak, uygulayarak öğrenmeye ağırlık verilecek. 12’nci sınıflara da yenilikçi dersler geliyor. 9’uncu sınıf öğrencilerinin her alandan ders alabileceği dengeli bir ders çizelgesi geliyor. Haziran ayında dersler yerine proje sunumları, portfolyo hazırlıkları gibi yaşam becerileri etkinlikleri yapılacak.


İşte eğitimde yeni sistemin ayrıntıları:


1. Ders sayısı azalıyor.
2. Liselere kariyer ofisleri geliyor.
3. 12. Sınıflarda Ders saatleri azaltılıp destek çalışmaları geliyor.
4. Her öğrenci üniversitedeki gibi kendi istediği dersleri seçebiliyor.
5. Yeni lise sistemi ilk olarak 2020-21 yılında 9.sınıflardan başlıyor. Kademeli geçiş olacak.
6. Bilgi Kuramı zorunlu ders haline geliyor.
7. Yaparak uygulayarak öğrenme ağırlık kazanıyor.
8. 12.sınıfta yenilikçi dersler geliyor.
9. Öğretmen ara tatillerde de ek ders ücreti alacak.
 

KAYNAK: MİLLİYET 
 

Anahtar Kelimeler:
BİLECİKHABER
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

banner2

resim yükleresim yükleresim yükle