KRİTİK ADIM İNDİRİM GELECEK

Merkez Bankası faizde ‘pas’ geçerek ihtiyatlı bir adım attı. Politika metnindeki ‘şahin’ kelime öbekleri de çıkarıldı.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
16 Nisan 2021 Cuma 10:21
635 Okunma
KRİTİK ADIM İNDİRİM GELECEK

Merkez Bankası faizde ‘pas’ geçerek ihtiyatlı bir adım attı. Politika metnindeki ‘şahin’ kelime öbekleri de çıkarıldı.

Merkez bu adımla faizde yüzde 19’un tepe olduğunu, enflasyon eğilimi ile faiz indiriminin başlayacağına işaret etti. Merkez Bankası (TCMB) merakla beklenen faiz toplantısını gerçekleştirdi. Merkez toplantıda faizi yüzde 19’da sabit tuttu. İhtiyatlı bir yaklaşım içerisinde olacağına işaret eden TCMB, “Politika faizi enflasyon üzerinde oluşturulmaya devam edecek” vurgusunda bulundu.

 Piyasada bütün gözler dün gerçekleştirilen TCMB toplantısındaydı. Zira son bir ay içerisinde TCMB piyasa beklentisi 100 baz puan iken 200 baz puan faiz artırmıştı. Bunun arkasından Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal görevden alınırken sonrasında da Para Politikası Kurulu’nun (PPK) üç üyesi değişti. Enflasyon ve kur beklentileri bozuldu. Piyasalarda yüksek volatil hareketler görüldü.

KAYNAK: Milliyet

Son Güncelleme: 16.04.2021 10:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle