KREDİ KARTI KULLANANLAR DİKKAT! ZAM GELDİ

Türkiye'de kredi kartı kullanan milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor... Kredi kartı aidatı, banka müşterilerinin yıllardır dert yandığı bir konu. Özellikle son günlerde hesap ekstrelerine yansıtılan tutarlar, bu derdi katlamış durumda.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
18 Haziran 2021 Cuma 10:48
1169 Okunma
KREDİ KARTI KULLANANLAR DİKKAT! ZAM GELDİ

Türkiye'de kredi kartı kullanan milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor. Kredi kartı aidatı, banka müşterilerinin yıllardır dert yandığı bir konu. Özellikle son günlerde hesap ekstrelerine yansıtılan tutarlar, bu derdi katlamış durumda.

Daha 1-2 yıl önce 100 liranın altındaki ücretlerin iptali için mücadele veren tüketiciler, şimdi 200 lirayı aşan aidatlarla baş etmek zorunda. Ama bu masraftan tümüyle kurtulmanın yolu var! Kredi kartı kullanan herkesi ilgilendiriyor. Kredi kartı aidatları banka müşterilerinin canını sıkmaya devam ediyor. Geçtiğimiz yıllarda 100 lira civarında olan kart aidat ücretleri bu yıl 200 lirayı geçmiş durumda. Peki, kredi kartı aidatını ödemek zorunlu mu? Kredi kartı aidat ücreti geri nasıl alınır?

 

Şikayet platformlarında sadece son 2-3 haftada bu konuda yazılmış yüzlerce tepki mesajını bulabilirsiniz. Bir banka müşterisinin yılda bir de olsa 200 lirayı aşan kart aidatı karşısında verdiği tepki ortada. Özellikle pandemiyle gelirlerin düştüğü, belki de kart borcunun zamanında ödenemediği bugünlerde tepkiler daha yüksek sesle dile getiriliyor. Tüketiciler tepkide haklı ancak yasalara göre; bankaların üyelik ücreti veya aidat almasının önünde engel yok. Buna karşılık aidattan sonsuza kadar kurtulmak mümkün.

KAYNAK: Milliyet

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle