KREDİ KARTI KULLANANLAR DİKKAT 30 TL ÇEKTİ 7 BİN LİRA ALDILAR

Güvenlik önlemlerinin sürekli artmasına rağmen banka kartı kopyalayan çetelerin sonu gelmiyor.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
15 Haziran 2021 Salı 10:19
643 Okunma
KREDİ KARTI KULLANANLAR DİKKAT 30 TL ÇEKTİ 7 BİN LİRA ALDILAR

Güvenlik önlemlerinin sürekli artmasına rağmen banka kartı kopyalayan çetelerin sonu gelmiyor.

Sadece İstanbul’da ayda ortalama 500 kişinin kartı kopyalanıyor. Bu mağdurlardan biri olan Elif Fatma Güldalı, beş dakika içerisinde kartından farklı yerlerden 7 bin TL’nin çekildiğini anlattı.

Banka kartlarını kopyalayıp vatandaşın maaş ve birikimlerini gasp eden sahtekarlar, tüm tedbir ve cezalara rağmen tükenmek bilmiyor.

En son mağdurlardan biri ise Elif Fatma Güldalı. 7 Haziran’da cep telefonuna ardı ardına gelen ‘3.000 TL para çekildi’, ‘1.000 TL para çekildi’ gibi mesajları gören Güldalı, bankayla irtibata geçene kadar kartında bulunan yaklaşık 7.000 TL’nin yok olduğunu ifade etti.

Savcılığa başvuruda bulunan Güldalı, “Banka bana ‘şifreli işlem yapılmış’ deyip kendini aklamaya çalışıyor bir de henüz kamera kayıtları incelenmeden ‘bu olayda bizim sorumluluğumuz yoktur’ diye yazı verdi” dedi.

SMS VE KİMLİK DOĞRULAMASI ŞART

Sadece İstanbul’da ayda ortalama 500 kişinin kartının kopyalandığını söyleyen Tüketici Başvuru Merkezi Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu, şu bilgileri verdi: “Yargıtay’ın şöyle görüşü vardır; ‘bankalar müşterilerinin finansal bilgilerini ve varlıklarını korumak için her türlü teknolojik, mekanik ve fiziki önlemi almakla mükelleftir.’

Böyle bir imkan var ise neden kullanılmadı? diye sorulur. Şu an pek çok banka, ATM’lerinden 1.000 TL ve üzeri para çekimlerinde kullanıcıya ‘SMS ile mi TC kimlik numarası ile mi güvenlik testi istersiniz? diye soruyor. Örneğin SMS’i istediniz, hemen telefonunuza şifre geliyor. O şifreyi girmezseniz, ATM işleme devam etmiyor. Bunu tüm bankaların yapması gerekiyor.”

  • KAYNAK: Milliyet

Son Güncelleme: 15.06.2021 10:38
Anahtar Kelimeler:
BİLECİKHABER
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle