KOZMETİKLERE BÜYÜK GÖZALTI

Kozmetik ürünler başta olmak üzere sağlık ürünlerinin güvenli kullanımını sağlamak amacıyla mevzuat güncellenecek. 2022’de kozmetik ürün denetimi bin 225’e çıkacak.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
27 Ekim 2021 Çarşamba 10:09
185 Okunma
KOZMETİKLERE BÜYÜK GÖZALTI
banner15

Kozmetik ürünler başta olmak üzere sağlık ürünlerinin güvenli kullanımını sağlamak amacıyla mevzuat güncellenecek. 2022’de kozmetik ürün denetimi bin 225’e çıkacak.

Sağlık ürünlerinin güvenli kullanımı amacıyla kozmetik ürünler başta olmak üzere denetim faaliyetleri hız kesmeyecek. 2022’de kozmetik ürün denetimi bin 225’e çıkacak. Kozmetik ürün mevzuatı AB’ye uyum doğrultusunda güncellenerek, üretimden satışa tüm süreçlerde kayıt dışı, sahte ve kaçak kozmetik üretimi önlenecek. Öte yandan kampanyalara rağmen Türkiye’de bilinçsiz antibiyotik tüketimi engellenemiyor. 2020’de bin kişi başına düşen günlük antibiyotik tüketim miktarı 24.3 iken, bu rakam 2021’de 30’a çıktı.

Denetimler sürecek

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu’nun 2022 bütçe teklifine göre; sağlık ürünlerinin güvenli kullanımı amacıyla kozmetik ürün denetimi artarak devam edecek. Bu çerçevede 2022 yılında denetlenen ürün sayısı bin 225’e çıkacak. Kozmetik ürünlerin kaydı devam edecek. Ürün Takip Sistemi’nin kullanımının geliştirilmesi ile üretimden satışa kadar tüm süreçlerde kayıt dışı, sahte, kaçak üretim önlenecek. 2020 yılında 288 bin 626 kozmetik ürün kaydı yapılırken, 2021 yılında bu sayı 360 bine çıktı.

2022’de 430 bin kozmetik ürünün kaydının yapılması hesaplanıyor. Kozmetik ürünlerin güvenli, etkili ve kaliteli bir şekilde piyasaya arzı için ulusal çıkarlar ve insan sağlığı gözetildiği vurgulanan bütçe teklifinde, “Bu doğrultuda AB mevzuatı değişikliklerine uyumlaştırılan Kozmetik Kanunu ve Kozmetik Mevzuatında güncellemelerin yapılması planlanmakta” denildi.

KAYNAK: Milliyet

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

banner2

resim yükleresim yükleresim yükle