‘KINIK KÖYÜ KIRSALDA TASARIM ETKİNLİĞİ’NİN LANSMANI YAPILDI

Bilecik Valiliği ile Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) iş birliğinde 11-12 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilecek ‘Kınık Köyü Kırsalda Tasarım Etkinliği’nin tanıtım toplantısı yapıldı.

08 Ağustos 2018 Çarşamba 17:30
482 Okunma
‘KINIK KÖYÜ KIRSALDA TASARIM ETKİNLİĞİ’NİN LANSMANI YAPILDI

Bilecik Valiliği ile Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) iş birliğinde 11-12 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilecek ‘Kınık Köyü Kırsalda Tasarım Etkinliği’nin tanıtım toplantısı yapıldı.


  Bilecik Şeyh Edebali Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıya Bilecik Valisi ve BEBKA Yönetim Kurulu Üyesi Tahir Büyükakın, AK Parti Bilecik Milletvekili Selim Yağcı, Bilecik Belediye Başkanı Nihat Can, Pazaryeri Kaymakamı Bayram Sağır, Bilecik TSO Başkanı Şükrü Keskin, Pazaryeri Belediye Başkan Vekili Recep Aktaş ve BEBKA Genel Sekreteri İsmail Gerim ile Çömlekçilik ve El Sanatları Derneği Başkanı İsmail Tekin katıldı.


  Toplantının açılışında konuşan BEBKA Genel Sekreteri İsmail Gerim, ajansın geçmiş dönemde Bursa, Eskişehir ve Bilecik’te gerçekleştirdiği farklı alanlardaki tasarım etkinliklerine değinerek Kınık Köyü Kırsalda Tasarım Etkinliği ile ilçede üretilen çömleğin katma değerinin arttırılması ve çömlek ustaları için yeni iş bağlantılarının kurulmasının amaçlandığını ifade etti. Gerim ayrıca, 2013 yılından bu yana Pazaryeri Kaymakamlığı’nın ‘Topraktan çömleğe, çömlekten dünyaya’ projesi dahil Pazaryeri’ne ve Kınık köyüne toplamda 4 projeye 407 bin TL kaynak aktarıldığını belirtti. Gerim konuşmasının devamında, “Bu çalışmaların niteliğinde 2017 yılında Bilecik Kurşunlu köyünde Kırsalda Tasarım Etkinliği düzenlenmiştir. Eko turizm faaliyetleriyle ön plana çıkan Kurşunlu köyünün bilinirliğin artması ve kırsal kültürün köy görselliğine yansıması amacıyla köy duvarları akademisyenler ve öğrenciler tarafından boyanmıştır. Bu etkinliğin sonucunda Kurşunlu Köyü, Dokuz Eylül Üniversitesi ve Yaşayan Şehir Komitesi tarafından düzenlenen ‘Şehir Ödülleri 2017’ isimli yarışma kapsamında Yılın Köyü olarak seçilmiştir. 11-12 Ağustos tarihlerinde etkinliğimizin de benzer sonuçlara vesile olmasını temenni ediyoruz” ifadelerine yer verdi.


  “Bilecik, geleceğin parlayan yıldızı olacak”


  Bilecik Valisi Tahir Büyükakın ise, kentin geleceğin parlayan yıldızı olacağını ifade ederek, “Çömlekçilik ve el sanatıyla yapılan eşyaları mobilyacılar alıyor, süs ve hediyelik eşyası satan dükkanlar alıyor. Biz bu alıcılarla bizim üreticilerimizi buluşturalım istedik. Bununla ilgili çalışmalar sürüyor. Bunun yanında bir de tasarım gerekiyordu. Tasarım için de Güzel Sanatlar Fakültelerimizin ilgili bölümlerinde akademisyenler ve öğrenciler gelip geleneksel üretimimizi hediyelik eşya tasarımına döndürecek şekilde bir tasarım atölyesi yaptılar. Beş akademisyen, beş usta ve dokuz öğrenci orada tasarımlar gerçekleştirdiler. Bu tasarımlar, 11-12 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilecek ‘Kınık Köyü Kırsalda Tasarım Etkinliği’nde alıcıyla buluşacak. Bu hem sektörü hem alıcıları bir araya toplayacak, hem de geleneksel sanatlar yaşamayı sürdürecek, bir de kazandıkları gelirin artmasına vesile olacağız. Alıcıyla üretici doğru bir yerde doğru bir tasarımla buluşursa bu oraya değer katacaktır. Bilecik, geleceğin parlayan yıldızı olacak. Önümüzdeki 25 yıl içinde Türkiye’nin en hızlı gelişen 10 ilinden bir tanesi olacak. Bunun için çalışıyoruz” şeklinde konuştu. 


  Çömlekçilik ve El Sanatları Derneği Başkanı İsmail Tekin de etkinliğin sektöre büyük faydalar sağlayacağını belirtirerek emeği geçen diğer kurumlara şükranlarına sundu.

Anahtar Kelimeler:
BİLECİKHABER
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle