KİMLİKLERDE YENİ DÖNEM! VE DEĞİŞİYOR...

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Elektronik Kimlik Doğrulama Sistemi'nin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde başlatılan 21. yüzyıl yolculuğunun önemli dijital dönüşüm projelerinden birisi olacağını belirtti.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
15 Temmuz 2021 Perşembe 11:05
744 Okunma
KİMLİKLERDE YENİ DÖNEM! VE DEĞİŞİYOR...

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Elektronik Kimlik Doğrulama Sistemi'nin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde başlatılan 21. yüzyıl yolculuğunun önemli dijital dönüşüm projelerinden birisi olacağını belirtti.

Soylu, bir otelde gerçekleştirilen programda, çok sayıdaki işlem sırasında kimlik doğrulamanın yeni kimlik kartı ve parmak iziyle kısa sürede gerçekleştirilmesini sağlayan Elektronik Kimlik Doğrulama Sistemi'nin (EKDS) tanıtımını yaptı. Video konferans yöntemiyle sistemin pilot olarak uygulandığı Ziraat Bankası şubesi, Yenimahalle Tapu Müdürlüğü ile Ankara 12. Noterliğine bağlanan Soylu, sistem kullanılarak yapılan işlemleri takip etti, bilgi aldı. Sistemin, hayata hız ve güvenlik katacağını ifade eden Soylu, her bir projenin, bir çocuğun doğumundaki gibi heyecan yaşattığını vurguladı. Süleyman Soylu, yapılan çalışmalarla dünyaya meydan okunduğuna dikkati çekti.

KAYNAK: Milliyet

Son Güncelleme: 15.07.2021 11:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle