KENDİSİ KÜÇÜK FAYDASI BÜYÜK

Doğanın bizlere sunduğu birçok faydalı besin var. Özellikle çağımızın en büyük hastalıklarından olan kanseri önlemede ve tedavisinde doğa bize mucize gibi besinler sunuyor. 

17 Temmuz 2019 Çarşamba 11:16
336 Okunma
KENDİSİ KÜÇÜK FAYDASI BÜYÜK
banner15

Doğanın bizlere sunduğu birçok faydalı besin var. Özellikle çağımızın en büyük hastalıklarından olan kanseri önlemede ve tedavisinde doğa bize mucize gibi besinler sunuyor. 


Çam fıstığı dünyada neredeyse her yerde bulunur. Boyut olarak küçük olsa da lezzet bakımından büyüktür ve besinsel faydalar ile donatılmıştır. Çam fıstığı yararları kolesterolü azaltma ile başlar. 2014 yılında yapılan bir çalışmada, metabolik sendromlu kadınların, çam fıstığı da dahil olmak üzere altı haftalık fındık tüketiminden sonra kolesterol düzeyinde azalma görülmüştür.

KİLONUN KORUNMASI

Aslında, araştırmacılar düzenli olarak çam fıstığı yiyenlerin daha düşük bir ortalama ağırlığa, daha küçük ağırlık çevresine ve daha düşük bir insülin direncine sahip olduklarını bulmuşlardır. Ek olarak, çam fıstığı beslenmesi iyi bir lif, E vitamini, kalsiyum, magnezyum ve potasyum dozu içerir, bunların hepsi daha sağlıklı bir diyetle toparlanılır ve kilo verme hedeflerine yardımcı olur.


GÖZ SAĞLIĞI

Tıpkı lahanada olduğu gibi çam fıstığı da "göz vitamini" adı verilen önemli miktarda lutein içerir. Vücudunuz kendi başına lutein üretemez, ancak yiyeceğiniz besinlerden alabilirsiniz.

DÜŞÜK KAN BASINCI

Çam fıstığı faydaları kan basıncını düşürme kabiliyetiyle devam eder. Bunun nedeni, çam fıstığının yüksek derecede magnezyum içermesiyle alakalıdır.

KEMİK SAĞLIĞI

Birçok insan süt içmenin kemiklere iyi geleceğini düşünür. Ancak pastörizasyondan sonra süt asidik hale gelir. Ve bu bir işe yaramaz. Bu nedenle çam fıstığı gibi K vitaminini içeren besinleri araştırmalısınız.

KOLON KANSERİNDEN KORUNMA

Çam fıstığı içindeki magnezyum da kanser riskini azaltma çabasına yardımcı olur. Aslında, tek bir çam fıstığı porsiyonu, önerilen günlük magnezyum alımının yüzde 18'ini sunmaktadır. Ve magnezyumda yüksek diyetler, birkaç kanser türünü aza indirir. Ayrıca, başka bir çalışmada magnezyum alımı ve kolon kanserinin daha düşük oluşumları arasında pozitif bir bağlantı bulunmuştur.

KAYNAK: SABAH 
 

Anahtar Kelimeler:
BİLECİKHABER
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

banner2

resim yükleresim yükleresim yükle