KAYI ANITI KALDIRILDI!

Bilecik Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi önünde bulunan 'Kayı Anıtı' altyapı çalışmalarına engel olduğu gerekçesiyle belediyesi ekiplerince söküldü. Altyapı çalışması bitince anıtın yerine tekrar konulacağı aktarıldı.

10 Temmuz 2020 Cuma 17:59
2817 Okunma
KAYI ANITI KALDIRILDI!
banner15

 Bilecik Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi önünde bulunan 'Kayı Anıtı'  altyapı çalışmalarına engel olduğu gerekçesiyle belediyesi ekiplerince söküldü. Altyapı çalışması bitince anıtın yerine tekrar konulacağı aktarıldı. 

  AK Parti Bilecik Milletvekili Selim Yağcı, Osmanlı Devleti'nin kurulduğu topraklar olan ilde zamanında Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi önünde konuşlandırılan Kayı Aşireti damgası olan iki ok ve bir yaydan oluşan Kayı Anıtı'nın bugün Bilecik Belediyesi ekiplerince iş makineleriyle yerinden söküldüğünü açıkladı.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin ise, İHA muhabirine Kayı Anıtı'nın bulunduğu yerde bir altyapı çalışması olduğunu belirterek, "Anıtı kaldırmasaydık bizlere 180 bin TL daha maliyet çıkacaktı, altyapı çalışmasında.

Onun için Kayı Anıtı'nın yerinden kaldırdık. Altyapı çalışması bitince yerine koyulacak" dedi.

Son Güncelleme: 10.07.2020 18:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
q 2020-07-10 20:07:46

İnandırıcı değil

Avatar
che 2020-07-11 12:24:15

ıyı olmuş atatütk heykeli diksın başkan

banner22

banner2

resim yükleresim yükleresim yükle