KARAYOLLARI 14. BÖLGE MÜDÜRÜ AÇIKLADI

Bilecik Valisi Tahir Büyükakın başkanlığında gerçekleştirilen İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Bilecik İl Özel İdaresi'nde gerçekleştirildi. 

03 Ekim 2018 Çarşamba 17:54
1386 Okunma
KARAYOLLARI 14. BÖLGE MÜDÜRÜ AÇIKLADI

Bilecik Valisi Tahir Büyükakın başkanlığında gerçekleştirilen İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Bilecik İl Özel İdaresi'nde gerçekleştirildi. 

 İlçe kaymakamları, bölge ve il müdürleri, belediye başkanları ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldığı toplantıda Karayolları 14. Bölge Müdürü Turgay Çolak, kentte birinci projelerinin  Yenişehir-Bilecik yolu olduğunu vurgulayarak, "48 bin 388 kilometre olan bölge sınırlarımız içerisinde Bursa ve Bilecik illerimizin tamamı Balıkesir, Çanakkale, Kütahya ve Yalova illerimizin büyük bir kısmı olmak üzere 6 ilimiz sorumluluk alanımızda bulunmakta. Bölge müdürlüğümüz sorumluluk alanında 79 kilometre oto yolumuz, 2 bin 177 kilometre devlet yolumuz 2 bin 465 kilometre şehir yolu olmak üzere toplam yol ağımız 4 bin 721 kilometredir.

Bilecik ilimizde ise yol ağımız toplamda 457 kilometre olup, bunun 170 kilometresi  BSK 287 kilometresi sathi kaplama ve 153 kilometresi bölünmüş yol standardındadır. İlimizde şuanda yürüyen 7 adet projemiz bulunmaktadır. Bunların proje bedelleri 221,8 milyon TL olup bugüne kadar 67,2 milyon TL harcama gerçekleştirilmiştir. Projelerimizin sene başı ödeneği 10 milyon iken, ek ödenek 31,9 ek ödemesi sağlanarak bu 41,9 milyon TL’ye çıkarılmış ve tamamı da şuanda harcanmıştır. İlimizdeki bazı önemli projelere kısaca değinecek olursak, birinci projemiz Yenişehir Bilecik yolumuzdur. Bu projemiz 7,4 kilometre Yenişehir’in güney çevre yolunu da dahil edersek toplamda 48,6 kilometre olup bugüne kadar 21 kilometresi tamamlanmış trafiğe açılmıştır" dedi.

Anahtar Kelimeler:
BİLECİKHABER
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle