KAMUDA HERKES KADROLU OLACAK

Memur ve memur emeklilerinin gözü 3600 ek göstergeye dikilmişken sözleşmeli personel de kadro için haber bekliyor. Kasım ayında başlayan çalışmalar 2022 yılı sonuna kadar sürecek.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
09 Kasım 2021 Salı 12:18
381 Okunma
KAMUDA HERKES KADROLU OLACAK

Memur ve memur emeklilerinin gözü 3600 ek göstergeye dikilmişken sözleşmeli personel de kadro için haber bekliyor. Kasım ayında başlayan çalışmalar 2022 yılı sonuna kadar sürecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talımatının ardından 3600 ek gösterge için kollar sıvandı. Çalışmaların 2022 yılı sonuna kadar sürmesi beklenirken, memurların ve memur emeklilerin maaşını artıracağı gibi ikramiyeler de yükselecek. Ayrıca sözleşmeli personele de kadro verilecek.

530 Bin sözleşmeli memura kadro geliyor

2022 yılına girmemize son 2 ay kalırken memur ve memur emeklileri bir yandan ocak zammını takip ederken, bir yandan da 3600 ek gösterge ile ilgili gelişmeleri takip ediyor. Memur ve memur emeklilerinin yıllardır beklediği 3600 ek gösterge için çalışmalar Cumhurbaşkanı’nın talimatıyla başladı. 2022 yılı sonunda bitmesi beklenen çalışmaların neticesinde sözleşmeli memurları da ilgilendiren sonuçlar çıkacak. Yaklaşık 530 bin sözleşmeli memura kadro geliyor.

2022 yılında çalışma sona erecek

Daha önce gerçekleştirilen bir çalışma ile 4C kadrosundaki özelleştirmeden gelen personel 4B'li yapılmış ve kadroya alınmıştı. Şimdi de 4B kadrosundaki sözleşmeli personel için 4A'lı yani kadrolu olma yolu açılıyor. Ağustos ayında yapılan toplu sözleşme görüşmelerinde memurların 3600 ek gösterge zamları ile birlikte kamuda sözleşmeli olarak çalışan memurların da sorunları gündeme taşınmıştı. Toplu sözleşme metnine de giren bu iki konuda çalışma yapılacağı ve 2022 yılının sonunda tamamlanacağı da açıklanmıştı. Çalışma ve sosyal Güvenlik Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı Cumhurbaşkanlığı personel ve Prensipler Genel Müdürlüğü bürokratlarının çalışmaları tamamlanmasından sonra taslak TBMM'ye sunulacak.

KAYNAK: Mynet

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle