İNTERNETTEN ALIŞVERİŞ YAPANLAR DİKKAT!

SODİGEM Bilim Kurulu’nun ‘Dijital Güvenlik Uyarıları’ kitapçığında, internet kullanıcılarına internet alışverişi, şifre belirleme, ücretsiz wifi kullanımı gibi konularda uyarılarda bulunuldu. Anadolu Üniversitesi SODİGEM Bilim Kurulu, internet bankacılığı ve online alışveriş konusunda dikkatli olmaları için vatandaşları uyardı.

13 Aralık 2019 Cuma 10:52
463 Okunma
İNTERNETTEN ALIŞVERİŞ YAPANLAR DİKKAT!

SODİGEM Bilim Kurulu’nun ‘Dijital Güvenlik Uyarıları’ kitapçığında, internet kullanıcılarına internet alışverişi, şifre belirleme, ücretsiz wifi kullanımı gibi konularda uyarılarda bulunuldu.
Anadolu Üniversitesi SODİGEM Bilim Kurulu, internet bankacılığı ve online alışveriş konusunda dikkatli olmaları için vatandaşları uyardı.

Uyarı kitapçığında, ‘ücretsiz wi-fi her ne kadar kullanışlı görünüyor olsa da bağlanmadan önce güvenilirliğinden emin olun uyarısında bulunuluyor. E-posta adreslerine gelen her bağlantının güvenli olmadığı vurgulanırken, “Bu sebeple kaynağı tanımıyorsanız ve güvenmiyorsanız hiçbir zaman belge, resim veya yazılım indirmemelisiniz. Spamlar konusunda dikkatli olunmalı, e- posta hizmetinizin kullandığı spam filtresinden emin olun” denildi.



Şifre seçimi
Yine kitapçıkta şifre seçimleri konusunda da uyarılarda bulunurken, aynı şifrenin asla birden fazla hesap için kullanmamasının altı çizildi. Kitapçıkta sosyal medya konusunda da şu uyarılarda bulunuldu: “Sosyal medyada paylaştığınız bir resim, video veya yorum olsun, yayınladığınız ve paylaştığınız şey sizin dijital dünyadaki bir yansımanızdır” denilirken, “Gerçek hayatta söyleyemeyeceğiniz bir sözü, yapmayacağınız bir hareketi sosyal ortamlarda da yapmayın.

Doğru olduğundan emin değilseniz, okuduğunuz her şeye inanmayın, iletmeyin veya paylaşmayın; çünkü o zaman yanlış bilgiler yayınlayan bir anda siz olabilirsiniz. Sosyal medya kullanırken gizlilik ayarlarını kullanın. Herhangi bir kötüye kullanımla karşılaştığınızda mutlaka ‘[email protected]’ ve ‘www.onlineislemler.egm.gov.tr’ye başvurun.”
 

Anahtar Kelimeler:
BİLECİKHABER
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle