İNDİRİMLER DEVAM EDECEK

Faiz indirimleri, enflasyonun gerilemesi ile ekonomi toparlanıyor. Gerek sanayi malı, gerekse de tüketim malı üretimindeki artışlar toparlanmaya işaret ediyor.

15 Ekim 2019 Salı 10:59
246 Okunma
İNDİRİMLER DEVAM EDECEK
banner15

Faiz indirimleri, enflasyonun gerilemesi ile ekonomi toparlanıyor. Gerek sanayi malı, gerekse de tüketim malı üretimindeki artışlar toparlanmaya işaret ediyor.


Yurt içinde enflasyon geriliyor. Yurt dışında ise, tüm gelişmekte olan ülkeleri destekleyen bir konjonktür başladı. Buna bağlı olarak, Merkez Bankamız da diğer merkez bankaları gibi faiz indirimlerine gitti. Bu indirimlerin yıl sonuna kadar devam etmesi bekleniyor.


Milliyet'ten Yaman Törüner'in yazısı:


Merkez Bankası, TÜİK ve Akbank kaynaklı yandaki grafik, enflasyondaki düşüşü ve Merkez Bankamızın ağırlıklı fon maliyeti ve faiz indirimlerinin yıl sonuna kadar ilave %1.5-2 seviyelerinde gerçekleşebileceğini gösteriyor.


Ekonomi toparlanıyor


Ekonomik aktivitenin yeniden toparlanmaya başladığı açıkça görülüyor. Dayanıklı tüketim malı üretimi azalsa da diğer tüketim malları üretiminde ciddi artışlar göze çarpıyor.


Kredileri büyütmek


Bankaların verdiği kredi miktarını büyütmek, Yeni Ekonomi Programı hedeflerinden en önemlilerinden biri. Bunun için de bankaların fonlama maliyetlerini düşürmek gerekiyor. Faiz indirimleri bu amaca hizmet ediyor ama başka tedbirler de gerekiyor.

KAYNAK: MİLLİYET 
 

Anahtar Kelimeler:
BİLECİKHABER
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

banner2

resim yükleresim yükleresim yükle