İLK ERKENCİ KİRAZ PAZARA ÇIKTI

Bilecik’te yılın ilk erkenci yerli kirazları ilçe pazarında kilosu 15 liradan görücüye çıktı.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
26 Mayıs 2021 Çarşamba 14:24
145 Okunma
İLK ERKENCİ KİRAZ PAZARA ÇIKTI
banner15

Bilecik’te yılın ilk erkenci yerli kirazları ilçe pazarında kilosu 15 liradan görücüye çıktı.


Bilecik’in kirazı ile meşhur Gölpazarı ilçesine bağlı Hacı Durmuşlar Köyü'nde erkenci diye adlandırılan kirazın ilk hasadı yapılırken, ilçe pazarında kilosu 15 liradan görücüye çıktı.

Pazarda kirazı gören vatandaşlar ise şu an kirazın kilo fiyatının çok fazla olduğunu belirterek, ileriki günlerde satın alabilmek için ucuzlamasını beklediklerini dile getirdiler. Yılın ilk turfanda kirazını satışa sunan pazarcılar, "Turfanda kirazın pahalı olması normaldir. İlk ürün olması sebebiyle lezzetli bir tadı var. Gölpazarı kiraz üretiminde çok büyük önemine sahiptir.

Kirazımız dünyaca ünlüdür. Dolayısıyla kirazın bol olmadığı bir dönemde erkenci kirazın piyasaya çıktığında haliyle ürün pahalı oluyor. Önümüzde aylarda ürün bollaşır. Kiraz fiyatları ucuzlar” dedi.
Öte yandan ilçeden dünyaya ihraç edilen 'Napolyon' cinsi kirazın 15 gün sonra hasadına başlanacağı belirtildi.

Son Güncelleme: 26.05.2021 14:35
Anahtar Kelimeler:
BİLECİKHABERKiraz
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

banner2

resim yükleresim yükleresim yükle