“İKTİDAR VE ANA MUHALEFET KENDİNE ÇEKİ DÜZEN VERMELİ”

Demokratik Sol Parti (DSP) Bilecik İl Başkanı Sinan Demirel, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) başkanı Joe Biden’ın soykırım açıklamaları üzerine basın açıklaması düzenledi.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
28 Nisan 2021 Çarşamba 15:35
318 Okunma
“İKTİDAR VE ANA MUHALEFET KENDİNE ÇEKİ DÜZEN VERMELİ”

Demokratik Sol Parti (DSP) Bilecik İl Başkanı Sinan Demirel, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) başkanı Joe Biden’ın soykırım açıklamaları üzerine basın açıklaması düzenledi.

DSP Bilecik İl Başkanlığı binasında düzenlenen basın toplantısında konuşan Demirel, iktidar ve ana muhalefet partilerinin kendilerine çeki düzen vermesi gerektiğini söyledi.Kızılderilileri katledenlerin, Japonya’ya atom bombası atanların, Vietnam, Irak ve Afganistan’ı kana bulayanların Türk milletine soykırımdan bahsedemeyeceğini belitti. Demirel, "Soykırım yapmışız, kim demiş? Amerikan Başkanı Joe Biden soytarısı. 

Hani 1942’de kızıl derilileri katleden, 1945’de Japonya’ya atom bombası atan, 1955’de Vietnam’ı, 1990’da Irak’ı, 2001’de Afganistan’ı kana bulayan bu soytarı bize bu iftira atma haddini nereden buluyor. Karakterlerini çıkarları üzerine oturtmak için çaba gösteren, haysiyet ve gururdan yoksun bu insanlar biz Türk milletine hiçbir soykırımdan bahsedemez. Dolayısıyla iktidar ve ana muhalefet partileri kendilerine çeki düzen vermeli, parlamento da acil toplanmalı ve sayın Cumhurbaşkanı bir kararname düzenleyip parlamentoya göndermelidir.Amerikan üstleri biran evvel kapatılmalıdır. Personelleri def edilip, bayrakları indirilip Türk şanlı bayrağı göndere çekilmelidir. Merhum Bülent Ecevit’in kıbrıs harekatı sonrasında ve merhum Süleyman Demirel’in kararlılığı ile 25 temmuz 1975’de ABD üstleri kapatılmış, bayrakları indirilmiş ve Türk şanlı bayrağı göndere çekilmiştir" dedi.

“ÜLKENİN GÜNDEMİ SÜREKLİ DEĞİŞTİRİLİP YURTTAŞLARIMIZIN KAFASI KARIŞTIRILMAKTADIR "

Merhum Ecevit, ABD’ye rağmen haşhaş ekim yasağını kaldırdığını hatırlatan DSP Bilecik İl Başkanı Sinan Demirel, "ABD’ye rağmen Kıbrıs barış harekatını yaptı. Tüm baskılara rağmen ABD üstlerini açmadı ve büyük elçisini ülkemize sokmadı. Ondan sonra Türkiye’ye başta silah olmak üzere bir sürü ambargolar uygulandı. Ambargo halinde bile rahmetli Bülent Ecevit şikayet etmeden ülkeyi basiretli bir şekilde yönetmiştir, ülke böyle yönetilir. Emperyalistlere boyun eyerek değil.

Aynı kararlılığı bugünkü iktidarın göstermesini bekliyoruz. 26 Nisan pazartesi günü yapılan açıklamada 29 Nisan ile 17 Mayıs tarihleri arasında tam kapanmanın olacağı bildirildi. Bu açıklama yeterli değildir. Açıklamada destek paketi olmadığı gibi halkın ne yiyeceği, nasıl geçineceği açıklanmamıştır. Halk dağıtılan patatesleri satarak mı karnını doyuracak. Ülkenin gündemi sürekli değiştirilip yurttaşlarımızın kafası karıştırılmaktadır. Ülkenin gündemi buhar olan dolarlar, dolandırılan insanlar ve halkın durumu vahimdir. Ülkenin bu duruma gelmesinin sebebi başkanlık sistemidir. Bu sistem ya kalkmalı ya da düzenlenmelidir" dedi.

"TÜRKİYE'DE TEK YOL DEMOKRATİK SOL”

İnsanların var oluşundan günümüze verdiği en önemli mücadele yaşama tutunmanın gerekçesi olan emek ve özgürlük mücadelesi olduğunu anlatan Demirel, "Bu mücadele bazen uzlaşarak bazen de can pahasına olmuştur. İnsanlar tarih boyunca verdikleri mücadelelerin sonucunda demokrasi denen bir yönetim şeklini öğrenmiştir. Demokrasi içerisinde sosyal devlet ve adalet kavramları geliştirilmiş, bu kavram hayata geçirilerek toplumun refah düzeyi yaşam kalitesi yükseltilmeye çalışılmıştır. Demokratik sol parti Türkiye’deki bütünlüğü stratejik ve jeopolitik çıkarları doğrultusunda tarihi görevine devam etmektedir. Atatürk’ün öncülüğünde kurulan bu devlet, etle tırnak olmuş bu millet asla bölünemez. Türkiye’de tek yol demokratik Sol" ifadelerine yer verdi.

Son Güncelleme: 28.04.2021 15:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle