HERKESİ İLGİLENDİRİYOR !

Aydınlatma için harcanan elektriği, bazı yöntemlerle düşürmek mümkün.

21 Mart 2019 Perşembe 11:20
631 Okunma
HERKESİ İLGİLENDİRİYOR !

Aydınlatma için harcanan elektriği, bazı yöntemlerle düşürmek mümkün.

Bunun için yüzde 75 daha az elektrik harcayan ampulleri tercih etmenin yanı sıra, ampulleri zaman zaman temizlemek ve odalarda kullanılan boyanın rengine kadar pek çok husus tasarrufta önem taşıyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın verilerine göre, binalarda tüketilen elektrik enerjisinin yaklaşık yüzde 20’si aydınlatma amaçlı kullanılıyor.

Elektrik enerjisinin ne kadar değerli olduğu göz önünde bulundurulduğunda, enerji tasarrufu sağlayacak ürünler kullanmak ve bu konuda bazı önlemler almak mümkün. Aydınlatma için harcanan enerji; kullanılan ampul, lamba çeşitlerine ve dizayna göre değişiklik gösteriyor.

Örneğin; 15 Watt enerji tasarruflu bir lamba, 60 Watt normal bir ampulden yüzde 75 oranında daha az elektrik harcıyor. Ayrıca, floresan lambalar, halojen ve normal lambalara göre daha ekonomik. Uzun süreli kullanım alanlarında; örneğin mutfak, oturma odası, salon ve koridorlarda normal lamba yerine tasarruşu lamba kullanarak daha az enerji sarf etmek mümkün.

Anahtar Kelimeler:
BİLECİKHABER
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle