GÖL FLANÖZ KADIN GİRİŞİMİ KOOPERATİFİ ÜRETMEYE DEVAM EDİYOR

Bilecik Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hacı Dursun Yıldız ve beraberindeki heyet, Göl Flanöz Kadın Girişimi Kooperatifi’nin çalışmalarını yerinde inceledi.

24 Kasım 2017 Cuma 09:13
354 Okunma
GÖL FLANÖZ KADIN GİRİŞİMİ KOOPERATİFİ ÜRETMEYE DEVAM EDİYOR

 Bilecik Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hacı Dursun Yıldız ve beraberindeki heyet, Göl Flanöz Kadın Girişimi Kooperatifi’nin çalışmalarını yerinde inceledi.  

 


  İl Müdürü Hacı Dursun Yıldız, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdür Vekili Nur İşler ile Gölpazarı İlçe Müdür Vekili Mikail Babur, Gölpazarı Ziraat Odası Başkanı Mehmet Denizli ve konu sorumlu teknik personel ile Ziraat Odasında görevli tarım danışmanları Gölpazarı ilçesi Kurşunlu Köyünde bir araya geldiler. Burada bir açıklama yapan Bilecik Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hacı Dursun Yıldız, “Bu Kooperatif ile kadın çiftçilerimizin özellikle eğitim ve pazarlama alanında daha hızlı yol kat edeceklerine inanıyorum.

 

 

 

 İl Müdürlüğümüz olarak böyle güzel çalışmalarda engel koyan zorlaştıran değil teşvik edici ve destekleyici rol oynamaktan mutluluk duyduğumu belirtmek isterim. Karabuğday üretiminin Türkiye'de yaygınlaşması, benimsenmesi ve kadın çiftçilerin gelir düzeylerinin artırılmasını amaçlamaktayız. Büyük bir potansiyeli olan kadın iş gücünün özellikle eril iş olarak adlandırılan iş alanlarına katılımı anlamında önemli bir farkındalık oluşturmak için çalışıyoruz. Kadın çiftçiler ve aileleri ile ülke tarım ve ekonomisine katkı sağlayacak bir çalışmayı beraber yürütmekte olup, Türkiye için yepyeni bir ürün olan karabuğdayı yetiştirmelerini, kendi kooperatiflerini kurma girişimlerini canı gönülden destekliyoruz.

 

 

 Unutulmaması gerekir ki toprak, bizim en değerli sermayemizdir. Toprağa sadece tohum değil, bilgi, bilinç, birikim de ekeriz aldığımız ürün de ona göre olur. Bu noktada, kadın çiftçilerimizin eğitimler ile güçlendirilmesi ekonomiye kazandırılması gereklidir” dedi.

Son Güncelleme: 24.11.2017 09:13
Anahtar Kelimeler:
BİLECİKHABER
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle