GELECEKTE FİYATLAR ARTAR MI AZALIR MI

Elektrikli otomobil üretimi ve piyasası son yıllarda büyük bir çıkış yaşadı. Özellikle Elon Musk’ın Tesla’yı piyasaya sürmesiyle birçok şirket geleceği elektrikli otomobillerde görmeye başladı. 2030’lu yıllardan itibaren şirketler tamamen elektrikli araç üretmeye odaklanırken, devletler de bu yönde çeşitli yasal çalışmalar yürütüyor.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
26 Ekim 2021 Salı 10:09
432 Okunma
GELECEKTE FİYATLAR ARTAR MI AZALIR MI

Elektrikli otomobil üretimi ve piyasası son yıllarda büyük bir çıkış yaşadı. Özellikle Elon Musk’ın Tesla’yı piyasaya sürmesiyle birçok şirket geleceği elektrikli otomobillerde görmeye başladı. 2030’lu yıllardan itibaren şirketler tamamen elektrikli araç üretmeye odaklanırken, devletler de bu yönde çeşitli yasal çalışmalar yürütüyor.

'Otomobiller daha pahalı olacak'

Ancak bu gelişmelere rağmen Fransız Le Monde gazetesi elektrikli otomobillere dair ilginç bir habere imza attı. Gazeteye göre gelecek dönemde elektrikli otomobiller daha nadir ve daha pahalı olacak. Eski tip fabrikaların tek tek kapandığına dikkat çeken Fransız medyası, yeni teknolojilere sahip fabrikaların da yavaş yavaş üretime başladığını söyledi. Gazete, ilerleyen dönemde elektrikli otomobillerin fiyatlarının içten yanmalı motorlu araçlara nazaran daha da pahalı olacağını belirtti.

'Üretim arttıkça fiyatlar düşecektir'

Sektör temsilcileri ise bu konuda farklı düşünüyor. Otomotiv ve elektrifikasyon uzmanı Yalçın Arsan, maliyet kısmının sektörün her kesimi tarafından kabul edilmiş, uzlaşılmış kurallarının olmadığına dikkat çekti. Arsan, "Bilindiği üzere adet arttıkça fiyatlar aşağı çekilecektir. Elektrikli otomobillerde de bunu göreceğiz. Tedarik zinciri büyüyüp, üretim çoğaldıkça arz ve talep de artacak. Böylece fiyatlar düşmese bile denildiği gibi artmayacaktır. Ancak dünya genelinde yaşanan global enflasyondan dolayı maliyetler artabilir, bu konuda herkes hem fikir” dedi.

Büyük firmaların yaptıkları yatırımların tüketiciye yansıtılmayacağını ifade eden Arsan, fiyatı firmaların değil pazarın belirlediğine dikkat çekti. Maliyet artışının da ürünün fiyatına bu anlamda yansımayacağını sözlerine ekledi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle