GAZİLER GÜNÜ'NDE ŞEHİT VE GAZİ AİLELERİ İÇİN YEMEK VERİLDİ

Gaziler Günü dolayısıyla Bilecik Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nce Şehit ve Gazi aileleri için yemek verildi.

20 Eylül 2017 Çarşamba 11:02
446 Okunma
GAZİLER GÜNÜ'NDE ŞEHİT VE GAZİ AİLELERİ İÇİN YEMEK VERİLDİ

Gaziler Günü dolayısıyla Bilecik Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nce Şehit ve Gazi aileleri için yemek verildi.

 


  Bilecik Valisi Tahir Büyükakın, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanlığı’nda verilen yemekte yaptığı konuşmada; Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ''Gaziler yaşayan anıtlardır'' sözünü hatırlatarak, “Aslında gazilerimiz sokakta bizim aramızda gezen her an o onuru bize anlatan gerçek anıtlar, abideler onlar. Vatan uğruna gözünü kırpmadan, şehadete yürüyen o yiğitler olmasaydı biz bugün burada huzur içinde bir araya gelemeyecektik. Aslında gazileri ve şehitleri yetiştiren ruh o annelerin ruhu. Onların sayesinde bu vatan bugün ayakta duruyor. O mücadelelerin sayesinde bugün bayrak dalgalanabiliyor.

 

 

Oğlunu vatan savunmasına yollarken kına yakan, kınalı asker hikayesini biliyorsunuz. Evladının başına kınayı yakıp askere gönderen ya şehit olacaksın ya da gazi olup geleceksin yoksa gelme sana sütümü helal etmem diyen başka bir milletin anası var mıdır? Cennet anaların ayağı altındadır diyoruz.

 

 

Ülkeyi ayakta tutan gururla bizi yetiştiren önce annelerimizin ellerinden teker, teker öpüyorum. Asıl teşekkürü onlara etmemiz gerekir, biz onları unutuyoruz, onun için bu analar var oldukça bu yiğitler var olacak. Bu yiğitler var oldukça bu vatan asla esir olmayacak” dedi.

 


  Program, Bilecik İl Müftü vekili Ahmet Tokgöz’ün duasının ardından sona erdi.

Son Güncelleme: 20.09.2017 11:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle