EV SAHİPLERİ BANKACILIĞA SOYUNDU

Ev sahipleri tarafından öne koşuluna kiralık ev şartları duyanların ağızlarını açık bırakırken ortaya atılan iddialar tepki çekti.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
12 Ekim 2021 Salı 10:22
423 Okunma
EV SAHİPLERİ BANKACILIĞA SOYUNDU
banner15

Ev sahipleri tarafından öne koşuluna kiralık ev şartları duyanların ağızlarını açık bırakırken ortaya atılan iddialar tepki çekti.

Pek çok emlakçı ev sahiplerinin artık kiracı tercihi yaparken çok daha seçiçi davrandıklarını, memur kiracı ya da memur kefil şartının geri döndüğünü ve hatta kredi notu sorgulaması talep ettiklerini dile getirdi. Yükselen kiralık ev fiyatları sonrasında ev sahipleri ödemelerini garanti altına almak adına "sağlam kiracı" aramaya başlarken öne sürülen talepler yok artık dedirtti. İstanbul, İzmir ve Ankara başta olmak üzere öğrencilerin yoğun olarak yaşadığı, kentsel dönüşüm projelerinin arttığı ve yoğun mülteci göçü alan illerde kiralık evler yoka düşerken bazı emlakçılar aynı ev için başvuru yapan kişiler arasında kura çekerek hak sahibi belirlemeye dahi başlamıştı.

SGK DÖKÜMÜ İSTEYEN, KREDİ NOTU SORGULAMASI YAPAN DAHİ VAR!

 Gayrimenkul Danışmanı Şule Alp, "Ev sahibinin kiracının ne iş yaptığını sorması, evli olup olmadığı, çocuk sayısı hep alıştığımız şeylerdi. Ancak son aylarda gayrimenkul sektörü büyük bir kriz içerisinde. Kiralık ev bulmak neredeyse imkânsız hale gelince evlerin değeri yükseldi. Haliyle ev sahipleri de kiracı seçmeye başladı. Artık bazı ev sahipleri bankalar gibi kredi notu istiyor" dedi.

Ev sahiplerinin işi iyice abarttığı, evini kiralamak isteyen kişilerden kredi notu yanı sıra SGK hizmet dökümü, memur kefil, 1 senelik peşin kira gibi taleplerde bulundukları belirtiliyor. Kiralık ev arayan vatandaş büyük sıkıntıya düşerken özellikle de alt gelir grubu, asgari ücretli çalışan vatandaşlar için kiralık ev tutmak büyük bir zorluğa dönüşmüş durumda. Çünkü ev sahipleri hem talep ettikleri peşinatı hem de depozito tutarını da arttırmış durumda.

KAYNAK: EMLAK365.COM

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

banner2

resim yükleresim yükleresim yükle