EN DÜŞÜK MAAŞLAR BELLİ OLDU

Milyonlarca emekliye 6 aylık enflasyon zammı netleşmeye başladı. En düşük emekli maaşları da aynı şekilde netleşmeye başladı.

15 Mayıs 2019 Çarşamba 11:36
779 Okunma
EN DÜŞÜK MAAŞLAR BELLİ OLDU

Milyonlarca emekliye 6 aylık enflasyon zammı netleşmeye başladı. En düşük emekli maaşları da aynı şekilde netleşmeye başladı.

Bağkur ve SSK emeklilerine 6 aylık enflasyon sonucu yapılacak olan zamla yeni maaşları verilecek. 2019'un 4 aylık enflasyon oranına göre şu an Temmuz zammı yüzde 4 olarak hesaplanıyor. Yapılacak zam sonrası oluşacak en düşük emekli maaşı da belli olmaya başladı.

6 aylık enflasyon sonucu yapılacak 


Milyonlarca SSK ve Bağkur emeklisi büyük bir merakla 6 aylık enflasyon zammı sonrası oluşacak yeni maaşları bekliyor. 2019'un 4 aylık enflasyonuna göre şu an emekli maaşlarına yüzde 4'lük bir artış yapılması bekleniyor.

6 aylık enflasyon ise büyük bir merakla bekleniyor. Bunun yanında yüzde 4 olması neticesinde oluşacak en düşük emekli maaşı da belli oldu. Ocak- Nisan enflasyonu yüzde 4 olarak gerçekleşti. Yani 4 aylık enflasyona göre, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin Temmuz zammı yüzde 4 olarak görünüyor. Bu oran en düşük Bağ- Kur esnaf emeklisi aylığını bin 595 lira 30 kuruştan bin 659 lira 11 kuruşa çıkaracak. Bağ-Kur tarım emeklilerinde de en düşük maaş yüzde 4 artışa göre bin 189 lira 59 kuruştan bin 237 lira 17 kuruşa yükselecek.

SSK'lılarda taban maaş ise 2000'den önce emekli olanlarda bin 818 lira 18 kuruştan bin 890 lira 91 kuruşa, 2000'den sonra emekli olanlarda bin 125 lira 48 kuruştan bin 170 lira 50 kuruşa ulaşacak. Emeklilerin kesin zam oranı, Mayıs ve Haziran enflasyonuna göre belli olacak. Bu verilere göre Temmuz zammı artacak ya da azalacak.

TAHMİNLER NASIL?


Merkez Bankası'nın Nisan ayı beklenti anketindeki tahmine göre, ilk 6 aylık dönemdeki enflasyon yani SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin Temmuz zammı yüzde 6 oranında gerçekleşecek. Kesin zam oranı 3 Temmuz'da belli olacak. Emekliler, aynı ay içerisinde zamlı maaşlarını ceplerine koyacak. 


EN DÜŞÜK MAAŞLAR BELLİ OLDU

Yeni zam oranları ile birlikte en düşük emekli maaşları da belli oldu.

KAYNAK: SABAH 
 

Son Güncelleme: 15.05.2019 11:40
Anahtar Kelimeler:
BİLECİKHABER
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle