EMEKLİYE 355 TL ZAM GELİYOR

Emekliler, 2000 yılı ve sonrasında emekli olanlara intibak zammı yolunu açacak

21 Eylül 2018 Cuma 13:40
1043 Okunma
EMEKLİYE 355 TL ZAM GELİYOR
banner15

Emekliler, 2000 yılı ve sonrasında emekli olanlara intibak zammı yolunu açacak düzenlemenin Meclis`e taşınmasını istiyor.

Buna göre, intibak düzenlemesi yasayla yapılabilecek. Eğer intibak vizesi çıkarsa, emeklilerin bir şey yapmasına gerek olmayacak. Yasanın çıkmasının ardından da 2000 yılı ve sonrasında emekli olanların maaşı yeniden hesaplanacak. Bu da belli bir süre alacak. Düzenleme, her emekliye farklı yansıyacak. 2000 yılı öncesinde emekli olan yaklaşık 2 milyon SSK`lıya 50 ile 355 lira zam yapılmıştı. Uzmanlar, yeni intibakta da zam oranlarının bu seviyelerde olabileceğini belirtiyor. Türkiye Emekliler Derneği, yapılacak bir intibak düzenlemesinin yaklaşık 5 milyon emekliyi kapsayacağını ifade ediyor.

Emekli maaşlarındaki fark oranlarının artmasına neden olan ve emekli vatandaşların da kaldırılması yönünde taleplerini ilettiği ``karma hesaplama sistemi`` yerine oluşan bu farkın kapanmasını sağlayacak ``tek hesaplama sistemine`` geçilmesi gündemde söz konusu olmaya başlad Şayet karma emekli aylığı hesaplama sistemi kaldırılıp tüm dönemleri içerisinde barındıran tek bir emekli aylığı sistemine geçilmesi durumunda emekli maaşları yükselecek.

Kısaca, gündemde hayata geçirilmesi planlanan yeni düzenlemeyle birlikte hale çalışmakta olan vatandaşlara emekli olurken bağlanacak maaş yükseliş meydana gelecek. 2000 yılı öncesinde emekli olanlarda en düşük SSK emekli aylığı bin 389 lira seviyesinde bulunuyor. 2000 yılı ve sonrasında emekli olanlarda ise en düşük maaş 860 lira. Tek hesaplama sistemiyle bu tablo değişecek. 2008 sonrasında çalışılan dönem uzadıkça maaş azalmayacak. 2000 öncesi ve sonrası arasındaki makas kapanacak.

Anahtar Kelimeler:
BİLECİKHABER
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

banner2

resim yükleresim yükleresim yükle