EMEKLİ OLMAK İSTEYENLERE MÜJDE YENİ HAK GELDİ

Yapılandırma yasasından Bağ-Kur’lu vatandaşlara müjde çıktı. Daha az ödeyerek ihyalarını gerçekleştirip emekli olabilecekler.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
07 Haziran 2021 Pazartesi 10:27
1327 Okunma
EMEKLİ OLMAK İSTEYENLERE MÜJDE YENİ HAK GELDİ

Yapılandırma yasasından Bağ-Kur’lu vatandaşlara müjde çıktı. Daha az ödeyerek ihyalarını gerçekleştirip emekli olabilecekler.

TBMM'den geçerek yasalaşan yapılandırma birçok vatandaşın borcundan kurtulmasını sağlayacak. Milyonlarca vatandaşın devlete olan vergi ceza ve prim borçları kapsama alındı.

Ana para üzerindeki ceza ve faizler silinecek küçük bir enflasyon farkı eklenecek. Peşin ödeyenler bu farkın yüzde 90'ından da kurtulacak. Taksitler ise 18 aya kadar çıkacak. İki ayda bir ödeme olacağından 36 ay vade yapılabilecek. Yapılandırma sadece borçluları değil Bağ-Kur'luları da sevindirdi.

Prim borcu olan ya da geçmişte sigorta süresini donduranlar, önemli imkanlara kavuştu. 30 Nisan 2021'e kadar oluşmuş prim borçları yapılandırılacak. Bunun için 31 Ağustos'a kadar Sosyal Güvenlik Kurumu'na başvurulması, 31 Ekim'e kadar ilk taksitin yatırılması gerekiyor. Borçların gecikme faizleri silinip, bunun yerine Yİ-ÜFE farkı eklenecek.

İlk taksit ödeme süresi içinde peşin ödeme yapanlardan, Yİ-ÜFE tutarının yüzde 90'ının tahsilinden vazgeçilecek. Taksitin seçilmesi durumunda, ana para ve Yİ-ÜFE tutarıyla hesaplanan borç ile belirlenen katsayılar çarpılacak.

KAYNAK: Milliyet

Son Güncelleme: 07.06.2021 10:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle