EMEKLİ DERTLİ!

Tüm Emekliler Sendikası Bilecik İl Temsilcisi Ertuğrul Çınar, Mart ayı başında başlayan Korona virüs salgını ile gerek kişisel gerek toplumsal yaşamda önemli değişiklikler olduğunu söyleyerek, "En düşük emekli maaşı asgari ücret düzeyinde olmalıdır. Emeklilere yılda 4 ikramiye verilmelidir" dedi.

25 Haziran 2020 Perşembe 14:41
328 Okunma
EMEKLİ DERTLİ!

 Tüm Emekliler Sendikası Bilecik İl Temsilcisi Ertuğrul Çınar, Mart ayı başında başlayan Korona virüs salgını ile gerek kişisel gerek toplumsal yaşamda önemli değişiklikler olduğunu söyleyerek, "En düşük emekli maaşı asgari ücret düzeyinde olmalıdır. Emeklilere yılda 4 ikramiye verilmelidir" dedi.  


  Çınar, yaptığı açıklamada, "Zaten yetersiz olan emekli maaşları salgınla beraber iyice yetersiz hale gelmiş, açlık sınırında yaşayan emekliler özellikle sağlık giderleri ve koruyucu tedbirler için yetersiz maaşlarından harcama yapmak zorunda kalmışlardır. Ardı ardına açıklanan paketlerde ise, emeklilerin hayatını kolaylaştıracak, rahatlatacak hiçbir önlem yer almamıştır. En düşük emekli maaşının bin 500 TL. olacağına dair açıklama 'emeklilerin açlık sınırının altında yaşadığı' gerçeğinin yetkililer tarafından kabul edilmesidir. Aslında artış diye ifade ettikleri bu durum bir kandırmacayı ifade etmektedir. Şöyle ki; maaşı bin 500 TL'ye yükseltilen emeklinin maaşına gerçek anlamda bin 500 TL ye ulaşıncaya kadar zam yapılmamakta, maaş artışlarından yararlanamamaktadır. Takdir edileceği gibi bu da bir iyileştirme değildir. 8 milyon civarında emeklinin maaşı 2 bin TL'nin altındadır. Yani 8 milyon yurttaşımız asgari ücretin çok altında hatta açlık sınırının altında maaş almaktadır. Bu yüke bir de maske, dezenfektan vs giderler salgın nedeniyle eklenmiştir. Emekliler bu dönem ne yazık ki ekmekle maske arasına sıkıştırılmışlardır. Yine bu dönemde emeklilerin sağlık giderleri artmış, bu konuda da destekleyici hiçbir önlem emeklilerin lehine alınmamıştır" dedi.

  "Ülkemizin bütün birikiminde payı, emeği olan emekliler ne yazık ki bir yük olarak görülmekte"
  Tüm Emekliler Sendikasının, hak ve taleplerini dile getirmekte ısrarcı olduğunu anlatan Tüm Emekliler Sendikası Bilecik İl Temsilcisi Ertuğrul Çınar, "Sendikamız başta 65 yaş üstü yurttaşlarımız olmak üzere  kısıtlama ve yasaklamaya maruz kalan herkesin bütün ihtiyaçlarının merkezi ve yerel yönetim tarafından karşılıksız olarak giderilmesini her ortamda ifade etmiştir. Bu çerçevede hala salgının etkisinin azalmadığı hatta kimi  illerde arttığı gerçeğinden hareketle, kısıtlama getirilen bütün kesimler başta olmak üzere her türlü maddi, sosyal ve tıbbi desteğin verilmesi sendikamızın temel hedeflerinden biridir. Yine emekliler gülünç oranda yüzdelik zamlarla, avutulmaya çalışılmaktadır. Ülkemizin bütün birikiminde payı, emeği olan emekliler ne yazık ki siyasi iktidar tarafından bir yük olarak görülmekte, aldıkları sefalet ücretinde bile kesinti yapılmaya çalışılmaktadır. Salgın süresince destek yerine borçlandırmayı seçen ve teşvik eden siyasi iktidar, bu yolla emeklinin faiz batağına, tefeci batağına düşmesini de adeta teşvik etmektedir.Krizin ve olumsuzlukların sebebi emekliler değildir. Sonucunu da emekliler çekemez. Temmuz ayında yapılacak olan ve yüzdelik bile sayılamayacak zamlar ile güya enflasyon farkı komik bile denemeyecek oranlardır. Emeklilerin yüzdelik zamlara değil, insanca yaşayacak ücrete ihtiyacı vardır.Bizi açlıkla, yoksullukla, baskıyla terbiye edeceğini sananlar yanılıyorlar" dedi.
  "Yılda 4 ikramiye verilmelidir"
  Tüm Emekliler Sendikası Bilecik İl Temsilcisi Ertuğrul Çınar,  son olarak taleplerini sıralayarak, "En düşük emekli maaşı asgari ücret düzeyinde olmalıdır. Yılda 4 ikramiye verilmelidir. Sağlık hizmeti alırken yapılan kesinti ve katkı payları kaldırılmalıdır. Sağlık hizmetleri tamamen ücretsiz ve kamu denetiminde olmalıdır.

Emekliler için Mart ayından geçerli olmak üzere 6 ay süresince her ay için 2 bin TL salgın desteği yapılmalıdır. İkinci bir işte çalışmak zorunda kalan emeklilerin hak kayıpları devlet tarafından karşılanmalıdır. Elektrik, su, doğalgaz, ulaşım ve temel gıda maddeleri emekliler için yüzde 50 indirimli olmalıdır. Aradaki fark sosyal devlet olmanın bir gereği olarak devlet tarafından karşılanmalıdır. Hakkımızı istemek, hakkımızı aramak bu ülkenin her değerinde payı, emeği olan biz emeklilerin en doğal hakkıdır. Bu hakkımızı her koşulda kullanacağız" dedi.

Anahtar Kelimeler:
BİLECİKHABEREmekliDertli
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle