CUMHURBAŞKANI İMZALADI HEPSİ SIFIRLANDI

Solunum cihazları ve tek kullanımlık tıbbi maskede gümrük vergisi sıfırlandı.

25 Mart 2020 Çarşamba 11:07
2831 Okunma
CUMHURBAŞKANI İMZALADI HEPSİ SIFIRLANDI

Solunum cihazları ve tek kullanımlık tıbbi maskede gümrük vergisi sıfırlandı. 


Solunum cihazları ve tek kullanımlık tıbbi maske ilave gümrük vergisi uygulamasından çıkartıldı. Öte yandan kolonya ve dezenfektan üretiminde kullanılmak üzere ithal edilen dökme etil alkol için sıfır gümrük vergisi uygulanacak.Cumhurbaşkanlığının konu ile ilgili kararları Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, "ozonoterapi, oksijenoterapi, aeroterapi, suni teneffüs veya diğer terapik teneffüs cihazları" sınıflandırması kapsamındaki ventilatör, oksijen konsantratönın ithalatında yüzde 13 ilave gümrük vergisi uygulaması sonlandırıldı.

Yine tek kullanımlık tıbbi maskeler yüzde 20 ilave olarak uygulanan gümrük vergisine tabi "diğer hazır eşya" sınıflandırmasının dışında tutulacak.

"GÜMRÜK VERGİSİNİ KALDIRDIK"

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, "Kolonya ve dezenfektan üretiminde hammadde olarak kullanılan dökme etil alkol ithalatında hali hazırda yüzde 10 olarak uygulanan gümrük vergisini kolonya ve dezenfektan üreten sanayiciler için sıfırladık. Ventilator, oksijen konsantratörü gibi solunum cihazları için yüzde 13 oranında uygulanan ilave gümrük vergisini de kaldırdık" dedi.

Anahtar Kelimeler:
BİLECİKHABER
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle