CEMAL SÜREYA ORTAOKULU OKUDUĞU BİLECİK'TE ANILDI

Cumhuriyet tarihinin önemli şairlerinden Cemal Süreya, ölümünün 29'uncu yılında ortaokulu okuduğu Bilecik'te anıldı.  

09 Ocak 2019 Çarşamba 14:35
735 Okunma
CEMAL SÜREYA ORTAOKULU OKUDUĞU BİLECİK'TE ANILDI

Cumhuriyet tarihinin önemli şairlerinden Cemal Süreya, ölümünün 29'uncu yılında ortaokulu okuduğu Bilecik'te anıldı. 


  Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Kulübü üyeleri Cemal Süreya'yı ölümünün 29'uncu yılında andı. Şeyh Edebali Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Kulübü Başkanı Fırat Bulut Kopan, Cumhuriyet dönemi önemli şairlerinden ve İkinci Yenicilerin kurucularından olan Cemal Süreya'nın 29 yıl önce aralarından ayrıldığı söyledi.

Kopan, "Eğitim hayatının da bir kısmı Bilecik'te geçen Cemal Süreya, ebediyete intikal edişinin 29’uncu seneyi devriyesinde saygı ve özlemle andık. Cumhuriyet tarihinin önemli şairlerinden olan Cemal Süreya’nın İstanbul Beyoğlu’nda başlayan ilkokul eğitim hayatı Dersim İsyanı sebebiyle 3'üncü Sınıfta Bilecik'te devam etmiş ve büyük şair yine kendisi gibi şair olan Ece Ayhan ile bir sohbeti sırasında söyle bahsetmişti Bilecik’ten, 'Ortaokulu bir serçe kentte okudum. Bilecik'te. Ailemiz sürgündü orada. Parasız yatılıydım. Yani hem sürgün,hem parasız, hem yatılı' sözleri ile bahsetmişti. Bilecik'i hiç unutmayan Cumhuriyet tarihinin önemli şairlerinden olan Cemal Süreya'yı bizler de Şeyh Edebali Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Kulübü üyeleri olarak bugün andık ve anmaya da devam edeceğiz" dedi.

Son Güncelleme: 09.01.2019 15:05
Anahtar Kelimeler:
BİLECİKHABER
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle