CAM BONCUK SANATINI YAŞATMAYA ÇALIŞIYOR

Bilecik'te cam boncuk sanatını yaşatmaya çalışan Kübra Uygun, sanata vatandaşların ilgisinin büyük olduğunu söyledi.

02 Haziran 2017 Cuma 14:53
1198 Okunma
CAM BONCUK SANATINI YAŞATMAYA ÇALIŞIYOR

Bilecik'te cam boncuk sanatını yaşatmaya çalışan Kübra Uygun, sanata vatandaşların ilgisinin büyük olduğunu söyledi.

 


  Bu yıl 2’inci düzenlenen Öğrenme Şenliği Bilecik Hürriyet Mahallesinde bulunan Kapalı Pazar giyim bölümünde düzenlenirken, farklı iş kollarından kurulan stantlardan en büyük ilgiyi cam boncuk sanatı aldı.

 

 

Bozüyük Halk Eğitim Merkezinde Usta Öğreticilik yapan Kübra Uygun, cam boncuk sanatına vatandaşların ilgisinin büyük olduğunu belirterek, “İstanbul Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Seramik Cam ve Çinicilik bölümünü bitirdim. Biz okuldayken bu yaptığım işi ufak tefek gördük. Daha sonra Eskişehir Odunpazarı yapılan bu sanat hep ilgimi çekti. Orada kursuna katıldım.

 

 

Şimdi Bozüyük Halk Eğitim Merkezi’nde usta öğreticilik yapıyorum. Orada da kursuma devam etmeye başladım. Şimdi öğrencilerim var ve öğrencilerimle birlikte cam boncuk sanatını yapıyoruz. 12 tane öğrencim var. Ama dönem, dönem öğrencilerim değişiyor. Cama ilgi büyük. Ama tabi insanlara biraz zor geliyor.

 

 

Ama seviyorlar o şekilde. Çok iyiydi. Hepsi denemek istediler. Çocuklara da farklı geliyor, insanlara da farklı geliyor camın erimesi, şekillendirilmesi” dedi.

 


  Kurulan stantta vatandaşlar, Bozüyük Halk Eğitim Merkezinde Usta Öğreticilik yapan Kübra Uygun'un elinden hayat bulan cam işlerini büyük bir merakla izlerken, camdan nazar boncuğundan tespihe, kuğudan balık yapımına kadar eserler göz kamaştırdı.

 

Son Güncelleme: 02.06.2017 15:23
Anahtar Kelimeler:
BİLECİKSanatCam Boncuk
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle