BUGÜN SON YAPMAYAN YANDI

Altı bayAltı bayramdır bin liralık bayram ikramiyesi alan emeklilerin zamlı ikramiyesi mayısın ilk haftası hesaplarına yatırılacak.ramdır bin liralık bayram ikramiyesi alan emeklilerin zamlı ikramiyesi mayısın ilk haftası hesaplarına yatırılacak.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
30 Nisan 2021 Cuma 12:06
633 Okunma
BUGÜN SON YAPMAYAN YANDI

Altı bayramdır bin liralık bayram ikramiyesi alan emeklilerin zamlı ikramiyesi mayısın ilk haftası hesaplarına yatırılacak.

Bugün emekli dilekçesi verenler de ilk kez ikramiye alacak. Dul eşe 825 lira, yetim aylığı alanlara da payları oranında ödeme yapılacak. TBMM Genel Kurulunda, kanun teklifi görüşmelerinde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın müjdesini verdiği emeklilerin bayram ikramiyesinin 1100 liraya çıkarılmasını içeren madde kabul edildi. Milyonlarca emekli vatandaşın beklediği 100 lira zamlı ikramiyeler mayıs ayının ilk haftasında hesaplara yatırılacak. Mevcut uygulamada ikramiyedeki artış için yasal düzenleme gerekiyor. Bu zaman alacağı için kararname ile Ramazan Bayramı'nın ilk günü olan 13 Mayıs'tan önce bütün emekli, dul ve yetimler ikramiyelerini almış olacak. Geçen yıl emekli ikramiyeleri için toplam 22 milyar liralık ödeme gerçekleştirilmişti. Mayıs ayına kadar emeklilik dilekçesi veren sigortalılar ve memurlar da bayram ikramiyesi alacak. Yeni emeklilere ikramiyeleri ilk maaşlarıyla yatacak. Emekli aylıkları, dilekçenin verildiği tarihi izleyen ayın 1'inden itibaren bağlanıyor. 30 Nisan'a kadar dilekçe verenlere 1 Mayıs'tan geçerli olarak aylık bağlanacağı için ikramiye alabilecekler. SGK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklilerinin ikramiyelerinin, aynı gün mü yoksa iki güne yayılarak mı yatırılacağı hafta başında netleşecek.

KAYNAK: Milliyet

Son Güncelleme: 30.04.2021 12:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle