BU MESLEKLER PARAYA PARA DEMEYECEK !

Günümüzden geleceğe bazı mesleklerin eski popülerliğini kaybedeceği öngörülürken bazılarının da öne çıkması ve sahipleri büyük gelir kapısı açması bekleniyor. 

18 Mayıs 2019 Cumartesi 11:43
776 Okunma
BU MESLEKLER PARAYA PARA DEMEYECEK !
banner15

Günümüzden geleceğe bazı mesleklerin eski popülerliğini kaybedeceği öngörülürken bazılarının da öne çıkması ve sahipleri büyük gelir kapısı açması bekleniyor. 


Çoğu insan bu önemin farkına varmadan tercih ettiği meslek dallarında daha sonra mutsuz olabiliyor. Meslek seçimlerimizde bir diğer önemli nokta da söz konusu mesleğin günümüzde ve gelecekte iyi bir getirisi olup olmayacağı. Kimi meslekler her daim kendini geliştiren teknoloji nedeniyle eriyip giderken kimi meslekler de bu rüzgâra kendilerini adapte edebiliyor. 


AKTÜERYA UZMANLIĞI


Aktüerya uzmanları insanların yaşamını etkileyen ölüm, hastalık, sakatlık, emeklilik gibi durumlar için ve bununla birlikte mal varlığını etkileyen hırsızlık, yangın, kaza, sel ve deprem gibi öngörülemeyen durumlar için risk analizi yapar. Yaşanan olayların finansal etkilerini gidermek için güvenlik önlemi olan programlar hazırlar. Gelecek yıllarda da finans sektörünün önü oldukça açık gözüküyor.


YAPAY ZEKA UZMANLARI


Gelişen teknolojiyle birlikte robotların hayatımıza dahil olması artık kaçınılmaz.
Önümüzdeki 30 yılda bu alanda büyük bir ilerleme kaydedileceğini düşünürsek robot yazılımları ve modelleme yapmak için yapay zeka uzmanlarına ihtiyaç doğuyor. 


EPİDEMİYOLOG


Epidemiyoloji bir tıp bilim dalıdır. Epidemiyolog ise bulunduğu toplum içerisinde hastalık, sağlık ve kazalar ile ilgili araştırmaları yapan kişidir. Bu araştırmayı yapan kişi gerçekleşen olayların hangi sıklıkla olduğunu, toplumun hangi kısmında ve ne şekilde olduğunu da araştırır. Epidemiyologun amacı topladığı veriler sonrasında gerçekleşen olumsuz olayları azaltmaktır. Uzmanlar epidemiyologların gelecek 10 yılda en çok kazandıran mesleklerden biri olacağı konusunda hemfikir.
 

Son Güncelleme: 18.05.2019 11:51
Anahtar Kelimeler:
BİLECİKHABER
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

banner2

resim yükleresim yükleresim yükle