BU AĞACI GÖRENLER ŞAŞIRIYOR

  Bilecik'te bulunan gövdesinin büyüklüğü ile dikkat çeken 9 metre çapındaki ağacın, bin yaşında olduğu tahmin ediliyor.

İbrahim Rafet Sünetci
İbrahim Rafet Sünetci
07 Aralık 2019 Cumartesi 12:13
1044 Okunma
BU AĞACI GÖRENLER ŞAŞIRIYOR
banner15
banner18

  Bilecik'te bulunan gövdesinin büyüklüğü ile dikkat çeken 9 metre çapındaki ağacın, bin yaşında olduğu tahmin ediliyor.


Bilecik'in Osmaneli ilçesine bağlı Çiftlik köy Kuleler mevkisinde bulunan çapının 9 metre olduğu Çınar ağacının bin yıllık olduğu düşünülüyor. Ağacın Bizans, Selçuklu ve Osmanlı dönemlileri gördüğü anlatan ilçe halkından Tuncay Erik, "Çünkü bu çınar ağacı Bizans, Selçuklu ve Osmanlı Devletinin ordu geçiş güzergahı üzerinde bulunuyor. Bu ağacın yaklaşık bin yaşında olduğunu tahmin ediyoruz.

 Ben ilk defa bu kadar çap olarak büyük bir ağaç gördüm. Bizler yaptığımız araştırmalarda bir ağacın bu hale gelmesinde 700 ile bin yıllık bir süreç içinde geldiğini öğrendik. İlimiz ve ilçemizdeki bu tür ağaçların yaşlarının araştırılıp, bu tür ağaçların koruma altına alınmasını istiyoruz" dedi.

Anahtar Kelimeler:
BİLECİKHABER
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
bilecixli 2019-12-07 14:20:52

müzeye danışıp eğer tescilli değilse doğal sit ilan edilmelidir

Avatar
herkez işini yapsınn 2019-12-07 14:45:11

izmiitte de cok koruma altında bilecikte enden degil acabaa brokrasinin bilecikte umursamzlığııı vekil ller bakanlar milli tabiat müdürlğüü ne işe yararr

banner22

resim yükleresim yükleresim yükle