BİRÇOK VATANDAŞ FARKINDA DEĞİL !

Yeni kimlik kartı tüm hızıyla vatandaşlara dağıtılmaya devam ediyor. 

24 Ekim 2019 Perşembe 10:40
561 Okunma
BİRÇOK VATANDAŞ FARKINDA DEĞİL !

Yeni kimlik kartı tüm hızıyla vatandaşlara dağıtılmaya devam ediyor. 


Bugüne kadar yaklaşık 45 milyon kişi klasik kartını, yeni çipli kartlarla değiştirdi. 2023’te herkesin yeni kimlik kartlarına geçiş yapması hedefleniyor.


Yeni kimlik kartları üzerindeki çip, vatandaşa pek çok kullanım kolaylığı sunacak. 2023 yılından itibaren kimlik doğrulama işlemi, kimlik üzerindeki çip ile yapılacak. Bu sayede kimlikte sahtecilik yapılamayacak.
Anlaşmalı kurumlarla dijital entegrasyon yapılarak çeşitli işlemler gerçekleştirebilecek. Bu işlemlerde ek bir güvenlik katmanı olarak PIN şifresi ya da parmak izi ile ek doğrulama yapılacak.


Kimlik kartlarının dijital entegrasyonunun tamamlanması ile birlikte kartlar, alışverişlerde kullanılabilecek. biOnay şirketinin kurucusu Ümit Yaşar Usta; kimlik doğrulama ve karttan veri okuma işleminin temaslı bir şekilde POS benzeri onaylı cihazlarla yapılması gerektiğini kaydetti. Ayrıca T.C. kimlik numaranızın ilgili birçok vatandaşın hiç bilmediği gizli bir özelliği var.

KAYNAK: HÜRRİYET 
 

Anahtar Kelimeler:
BİLECİKHABER
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle