BİRÇOK KİŞİ BUNU BİLMİYOR !

Ev taşınmaları hızla devam ederken vatandaşların kafasındaki en büyük soru işareti nakliye oluyor. Ev taşımak kolay olmadığı gibi iyi bir nakliyeci bulmak da zor.

12 Temmuz 2019 Cuma 10:25
784 Okunma
BİRÇOK KİŞİ BUNU BİLMİYOR !
banner15

Ev taşınmaları hızla devam ederken vatandaşların kafasındaki en büyük soru işareti nakliye oluyor. Ev taşımak kolay olmadığı gibi iyi bir nakliyeci bulmak da zor.

Vatandaşların, ev taşıma işlemlerinde herhangi bir sorun yaşamamak için K3 Yetki Belgesi bulunan firmalara başvurmaları gerekiyor. Bu belge, ticari amaçla yurtiçi ev ve büro eşyası taşımacılığı yapacak, gerçek ve tüzel kişilere veriliyor.


Sektör temsilcileri, internet üzerinden bulunan nakliyeciler için vatandaşların bu konuyla ilgilenen dernekleri ya da ulaştırma bölge müdürlüklerini arayıp yetki belgesini sormaları gerektiğini söylüyor.
Nakliye firmasıyla anlaşıldığında taşınma olmadan önce gerekli şartları konuşmanız gerekiyor. Çünkü, taşınma esnasında asansör bozulduğunda ya da farklı bir durum olduğunda sizden ekstra ücret talep edebiliyorlar. Taşınma esnasında eşyalarınıza zarar gelmemesi adına nakliye firmalarının sigorta yaptığına da dikkat edilmeli.


Günde 500 ev


Tüm Evden Eve Nakliyeciler Derneği (END) Başkanı Davut Ukan, vatandaşların her firmaya güvenmemesi gerektiğini söyledi. Ukan, “Bizi arayıp firmaları sorsunlar ya da ulaştırma bölge müdürlüklerinden K3 Yetki Belgesi’ne dair bilgi alsınlar” dedi. İstanbul’da K3 belgeli firma sayısının 347 olduğunu kaydeden Ukan, Türkiye’de bu rakamın 1.712 adet olduğunu açıkladı. İstanbul’da günde ortalama 500 evin taşındığını belirten Ukan, “25 Mayıs ile 25 Ekim arası taşınma sezonu. Bu sürede şehiriçi ve şehirlerarası taşınma 100 milyon liralık bir gelir yaratıyor. Fakat kaçak taşımalar sektörün 200 milyon liralık kaybına yol açıyor” dedi.


İşçilik zararı hariç


Nakliye sigortasının, araç içinde eşyanın başına gelebilecek durumlar için geçerli olduğunu belirten Ukan, “Bu sigorta işçilik zararını karşılamıyor. Bunun için sigorta firmalarıyla görüşüyoruz fakat hangi evde ne kadar bütçe olacağına dair sorun yaşıyoruz. Örneğin, koltuk takımlarının değerini ölçemiyoruz. Faturası olmuyor ya da kullanıldığı için değeri düşüyor” diye konuştu.

KAYNAK: MİLLİYET 

Anahtar Kelimeler:
BİLECİKHABER
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

banner2

resim yükleresim yükleresim yükle