BİNLERCE KİŞİ MERAK EDİYORDU !

 Binlerce kişinin maaşının kesilmesine neden olan kriz çözülüyor! Engelli ve yardıma muhtaç vatandaşların maaşları artık geri verilecek.

13 Şubat 2019 Çarşamba 11:20
729 Okunma
BİNLERCE KİŞİ MERAK EDİYORDU !
banner15

 Binlerce kişinin maaşının kesilmesine neden olan kriz çözülüyor! Engelli ve yardıma muhtaç vatandaşların maaşları artık geri verilecek.

Bu vatandaşlara yılda iki kere verilen bin liralık ikramiyelerden kesilen ücretler artık iade edilecek. Asgari geçim indirimi sınırını aşan engelli ve yardıma muhtaçların kesilen maaşları yeni bir düzenlemeyle iade edilecek. Yani asgari geçim indirimi verilecek olan ikramiyele hesaplamasına dahil edilmeyecek!


Binlerce kişinin maaşının kesilmesine neden olan kriz çözülüyor! Engelli ve yardıma muhtaç vatandaşların maaşları artık geri verilecek. Bu vatandaşlara yılda iki kere verilen bin liralık ikramiyelerden kesilen ücretler artık iade edilecek. Asgari geçim indirimi sınırını aşan engelli ve yardıma muhtaçların kesilen maaşları yeni bir düzenlemeyle iade edilecek. Yani asgari geçim indirimi verilecek olan ikramiyele hesaplamasına dahil edilmeyecek!


Düzenlemenin, 31 Mart'taki yerel seçim öncesinde yasalaştırılması amacıyla Meclis'e sunulacak torba teklife girmesi bekleniyor. İki maddelik düzenleme, 2828 Sayılı Sosyal Hizmetler Kanunu'nda değişiklik içeriyor. Düzenlemenin ilk maddesi, Ramazan ve Kurban bayramlarında ödenen ikramiyelerin kişi başına düşen ortalama aylık gelir hesaplamasına dahil edilmemesini içeriyor.

Düzenlemenin ilk maddesi "Bu fıkranın uygulanmasında, 5510 Sayılı Kanun ek 18. maddesi uyarınca Ramazan ve Kurban Bayramlarında ödenen bayram ikramiyeleri hane içinde kişi başına düşen ortalama aylık gelir hesaplamasında dahil edilmez" hükmünü içeriyor.

O ÜCRETLER İADE EDİLECEK


Düzenlenecek ikinci madde ise, alınan ikramiyelerin hane içinde kişi başına düşen ortalama aylık geliri yükseltmesi nedeniyle kesilen maaşların iadesini öngörüyor. Ayrıca bundan böyle benzer krizlerin yaşanmamasına yönelik önlem içeriyor.

Anahtar Kelimeler:
BİLECİKHABER
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

banner2

resim yükleresim yükleresim yükle