BİLECİK'TE BULUNAN BESİHANECİLER İÇİN UYGUN YER KAMULAŞTIRILARAK SATIN ALINDI

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, besihaneciler için alınan yer hakkında bilgilendirme toplantısı düzenledi.

30 Mayıs 2017 Salı 13:52
1874 Okunma
BİLECİK'TE BULUNAN BESİHANECİLER İÇİN UYGUN YER KAMULAŞTIRILARAK SATIN ALINDI

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, besihaneciler için alınan yer hakkında bilgilendirme toplantısı düzenledi.

 


  Bilecik Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen ve besicilerin de katıldığı toplantıda açıklama yapan Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bilecik'teki besihaneciler için uygun yeri kamulaştırarak, satın aldıklarını, besihanelere yönelik önemli bir adımı attıklarını belirtti. Yağcı, ”Bilecik Belediye Başkanlığı olarak bugün şehrimizin geleceği açısından önemli bir toplantılardan birini daha gerçekleştirdik.

 

 

Geçen aylar içerisinde başlattığımız şehrimizde besicilik yapan hemşerilerimizin besihanelerinin şehir dışına nakli noktasında hemşerilerimiz bize yeni bir mekan bulma konusunda zahmet çektiklerini ve bu mekanın belediye tarafından bulunmasında fayda olacağı ifade ettiler. Biz de geçen bir aylık süreç içerisinde gerekli çalışmaları yaptık ve besicilerimizin yeni tesis kurabilecekleri 40 dönüm civarında yeni bir alanın kamulaştırılmasını ve satın alınmasını gerçekleştirdik. Bugün kendilerine buna ilişkin gerekli bilgileri aktardık. İnşallah onlarda bu alanı gezecekler, görecekler ve kararlarını bu noktada verecekler. İnşallah bu sene içerinde Bilecik’teki besihaneleri şehir dışına anlaşmayla uzlaşmayla el ele vererek taşıyacağız. Bu da şehirde yaşayan o bölgede olup da besihanelerin sesinden, kokusundan rahatsız olan hemşehrilerimizin ciddi bir kolaylık ve rahatlık sağlamış olacak.

 

 

Ama ben bu anlamda besihanecilerimize de anlayışlı davrandıkları için ve bu sorunun çözümüne katkı sağlama noktasında çaba gösterdikleri için teşekkür ediyorum. Hep söylediğimiz gibi “Hep Birlikte Daha İyiye daha Güzele” gideceksek hepimizde üzerimize düşen fedakarlığı yapmamız gerektiğini belirtiyorum. Besihanecilerimiz bu konuda yasaların kendilerine yüklediği sorumluluğu yerine getirmekteler. İnşallah bu yeni alanı da beğenirler. Altyapısını da gerçekleştirerek onları yeni mekanlarına taşırız. Ve bu zamana kadar geleneksel usulle yürüttükleri bu besiciliği bundan sonra daha profesyonelce yapmalarına da güzel bir imkan sağlamış olacağı kanaatindeyim” dedi.

Son Güncelleme: 30.05.2017 13:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
misafir 2017-12-27 14:39:18

Güzel Bilecik'imiz için isabetli bir karar.katkısı olan herkese teşekkür ederim.

banner22

resim yükleresim yükle