BİLECİK'TE AV YASAĞI 19 AĞUSTOS 2017 TARİHİNDE KALKIYOR

Bilecik ili Marmara Bölgesinde yer alması nedeniyle avlanma yasağı 19 Ağustos 2017 tarihinde kalkıyor.

16 Ağustos 2017 Çarşamba 14:31
3780 Okunma
BİLECİK'TE AV YASAĞI 19 AĞUSTOS 2017 TARİHİNDE KALKIYOR

Bilecik ili Marmara Bölgesinde yer alması nedeniyle avlanma yasağı 19 Ağustos 2017 tarihinde kalkıyor.

 


Konu hakkında Bilecik Orman ve Su İşleri Müdürlüğü’nden gelen açıklamada, "Bilecik ili Marmara Bölgesinde yer alması nedeniyle avlanma 19 Ağustos 2017 tarihinde 1’inci grup kuşlardan bıldırcın ve üveyik, 4’üncü grup kuşlardan alakarga, küçük karga, ekinkargası, leşkargası, saksağan avı ve 2’inci grup memelilerden yaban domuzu ve çakal avı ile başlayacaktır. Avcı başına bazı av hayvanlarının günlük avlanma limitleri; Bıldırcın 10, üveyik 5, karatavuk-sakarca 3, çulluk 5, sakarmeke 4, yabani tavşan 1, kınalı keklik - kum kekliği toplamda 2, yeşilbaş-boz ördek- fiyu- çamurcun- macar ördeği-tepeli patka- elmabaş patka, kaşıkgaga ve çıkrıkçın toplamda 6, kaya sansarı 2, yaban domuzu 5, çakal 1,tilki 2 adet olarak belirlenmiştir.

 

 

Avlanma; örnek ve özel avlaklarda yürürlükteki mevzuat çerçevesinde, devlet ve genel avlaklarında ise Bakanlıkça avlak bazında belirlenen yıllık avlanma kotalarının kullanımı şeklinde gerçekleştirilecektir. Genel ve Devlet avlaklarında belirtilen avlanma süreleri içerisinde Çarşamba, Cumartesi, Pazar ve resmi tatillerde (idari tatillerde dahil) avlanmak serbesttir. Birbirini izleyen bir günden fazla süren avlanmalarda, avlanan av hayvanlarının avlaklarda ve av dönüşünde nakil vasıtası veya avcıların üzerinde taşınabilecek en fazla miktarı; her bir avcı için yukarıda belirlenen bir günlük avlanma limitlerini aşmamalıdır. Ancak bulunduğu ilin dışına avlanmaya gidecek avcılar beyanları doğrultusunda, birbirini takip eden ava açık iki gün, av dönüşlerinde bagajlarında avcı başına iki günlük limiti bulundurabilirler" denildi.

 

 

  " Zehirli veya uyuşturucu yem, ilaç gibi malzemeler avlanmada kullanılamaz"


Açıklamada,  4915 sayılı Kanun ve  Merkez Av Komisyonu (MAK)  kararı uyarınca, "Namludaki fişek hariç haznesi iki fişek alacak şekilde sınırlandırılmamış otomatik, yarı otomatik pompalı gibi yivsiz av tüfekler ile havalı tüfek ve tabancalar, canlı mühre ve çığırtkanlar, mekanik, elektronik görüntü büyültücü veya görüntü değiştirici de oluşan gece avı cihazları (gece nişan alma ve görüş dürbünleri) avlanma araç ve gereci olarak kullanılamaz. Zehirli veya uyuşturucu yem, ilaç gibi malzemeler avlanmada kullanılamaz.  Bakanlıkça izin verilen geleneksel avcılık hariç, her türlü kapan, olta, ilmek, ağ, ökse, alaca, kafes ve tuzaklar avlanmada kullanılamaz.  

 

 

Kişilerin kendi ihtiyaçlarını karşılayacak mahiyetteki kullandıkları aydınlatma araçları hariç, ışık yayan araç ve gereçler, şarjlı el projektörleri ve sabit projektörler, aküyle çalışan el projektörleri; petrol türevleriyle çalışan her türlü ışık kaynağı avda kullanılamaz, avlaklarda vasıta içinde bulundurulamaz. Tekne ve benzeri motorsuz araçlar avda kullanılabilir. Ancak bu araçlar, üzerleri kapatılarak güme haline getirilemez. Yivli av tüfekleri kuş avında kullanılamaz.  Sulak sahalarda; saz, kamış, diken, ot, çuval gibi şeylerle yapılmış veya toprakta çukur açılarak hazırlanmış üstü açık gümeler hariç, özel mülkiyetteki araziler de dahil, her türlü üstü kapalı, korunaklı gümeler yapılamaz veya kurulamaz ve buralarda avlanılamaz. Kara ve hava araçlarıyla hareket halindeyken avlanılamaz. Bu araçlar içerisinde avlaklarda tüfekler kılıfında taşınmak zorundadır. Yaban hayvanlarının yavrularını yakalayarak alıkoymak; boş dahi olsa yaban hayvanlarının yumurtalarını toplamak ve bulundurmak yasaktır. Av ve yaban hayvanlarını, tuzak, kapan, ilmek gibi araç ve gereçlerle canlı ya da yaralı olarak avlamak yasaktır, herhangi bir şekilde canlı yakalanan av hayvanları öldürülemez, alı konamaz. İzin almaksızın av ve yaban hayvanlarını beslemek, büyütmek, üretmek ve bulundurmak yasaktır" denildi.

 

 

  "18 bin 377 Türk Lirası arasında idari para cezası verilecek"


Açıklama yayımlanan yasaklara uymayanlara idari para cezası verileceği bildirilerek, "Bu karardaki yasaklara, kısıtlamalara ve düzenlemelere aykırı hareket edenler hakkında, Kanun, 5326 sayılı Kabahatler Kanunu, 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu, 2872 sayılı Çevre Kanunu ve diğer mevzuata göre yasal işlem yapılır.  4915 sayılı Kara Avcılığı Kanununda men edilen fiilleri işleyenler ile Merkez Av Komisyonunca belirlenen avlanma esas ve usullerine uymayanlar hakkında her bir aykırılık için 31 TL ile 18 bin 377 Türk Lirası arasında idari para cezası verilecek, ayrıca av hayvanı türüne göre 50 TL  ile 78 bin Türk Lirası arasında değişen tazminat bedelleri talep edilecektir.  

 

 

Avcıların avlanma hakkını elde edebilmeleri için Avcılık Belgesi almaları ve belirlenen avlanma izin ücretini il şube müdürlüğü döner sermaye hesaplarına yatırmaları, Merkez Av Komisyonun 22 Mayıs 2017 tarihli ve 30073 sayılı Resmi Gazete’nin mükerrer sayısında yayımlanan 16 sayılı Kararındaki diğer avlanma esas ve usullerine uymaları zorunludur.  Avcılarımız, 0850 8880606 çağrı merkezini arayarak AVBİS (Avlak Yönetim Bilgi Sistemi) üzerinden avlaklardan kota alabilecektir” denildi.

Son Güncelleme: 16.08.2017 14:31
Anahtar Kelimeler:
BİLECİKYasağıAvKALKIYOR
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle