BİLECİK’TE AMATÖR SPOR HAFTASI KUTLANDI

Bilecik'te Amatör Spor Haftası sebebiyle kutlama yürüyüşü düzenlendi.

13 Ekim 2017 Cuma 15:21
739 Okunma
BİLECİK’TE AMATÖR SPOR HAFTASI KUTLANDI

 Bilecik'te Amatör Spor Haftası sebebiyle kutlama yürüyüşü düzenlendi.

 


  Bilecik Cumhuriyet meydanında Bilecik Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen kutlama yürüyüşüne; Bilecik Gençlik ve Spor İl Müdürü Aslan Yıldız, Bilecik Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Nusret Tosun, Bilecik Futbol İl Temsilcisi Engin Toku, amatör spor kulüpleri başkanları ve temsilcileri, daire müdürleri ve sporcu öğrenciler katıldı.

 

 

 Cumhuriyet meydanından başlayan yürüyüş, Ali Rıza Özkay Caddesi, İl Emniyet Müdürlüğü ve Stadyum Caddesi üzerinden Atatürk Kapalı Spor Salonu önünde son buldu.

 


  Burada bir konuşma yapan Bilecik Gençlik ve Spor İl Müdürü Aslan Yıldız, sporun ve sportif çalışmaların bireyi fiziksel, zihinsel, ruhsal ve ahlaki yönden geliştirirken enerjilerini kişilerin sağlığına katkıda bulunacak şekilde kullanma olanağı sağladığını belirtti.  Yıldız, “Spor kurallarına uymayı birlik, dayanışma, saygı, sevgi, işbirliği, paylaşma, centilmenlik ve takım ruhu ilkelerini yerleştirerek topluma uyum, kendine güven, cesaret ve arkadaşlık duygularını geliştirir.

 

 

 Amatör Spor Haftası kapsamında planlanan faaliyetler ile farkındalık oluşturularak halkımızın düzenli fiziksel aktivite alışkanlığına özendirilmesi, spora başlayan çocukların müsabaka tecrübesi kazanması, yetenek taraması yapılarak spor yönlendirilen çocuk ve gençlerimizin bağlı oldukları kulüplerimizin ve başarılı sporcularımızın halkımıza tanıtılması yeni bireylerin spora kazandırılması, amatör spor branşlarına gerekli desteğin verilmesine ilişkin sosyal sorumluluk duygusunun oluşturulması, haftanın anlam ve önemine ilişkin etkinlikler ile ilimizde topyekun spor bilinci ve kültürünün oluşturulmasını amaçlamaktayız. Bu kapsamda bu hafta ilimizde Amatör Spor Haftası yürüyüşü ve atletizm, hentbol, basketbol, voleybol ve yüzme müsabakaları organize edilmektedir. Bugün ilimizde faaliyet gösteren 33 amatör spor kulübümüze Gençlik ve Spor Bakanlığımızın ve valimizin destekleriyle Körfez Belediyesi tarafından temin edilen spor malzemeleri takdim edilecektir” dedi.

 


  "Bilecik'te salon sporlarına ve bireysel sporlara verilen destekler sonrası büyük başarılar elde edildi"


  Bilecik Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Nusret Tosun ise, bu etkinliği bu yıl 5'incisini organize ettiklerini belirterek, "Bilecik'te Amatör Spor Haftası il merkezi ve ilçelerimizde çeşitli spor etkinlikleri ile kutlanacak.

 

 

 Bu kutlamalara maddi manevi destek veren başta spor bakanımız, valimiz, belediye başkanlarımız ve spor kulübü başkanları ile değerli hocalarına şükranlarımı sunuyorum.

 

 

 Son yıllarda ilimiz salon sporları ve bireysel sporlarda destekler sonrası büyük başarılar elde etmiştir. Sayın valimiz ve belediye başkanlarımız bu başarılarda kulüplere verdiği desteği bundan sonraki yıllarda da vereceklerini bekleriz. Tüm amatör spor camiasının ve sporcularımın Amatör Spor Haftasını kutlarım" dedi.

 


  Amatör spor kulüplerine malzeme yardımı yapıldı


  Konuşmaların ardından sporcular branşlarını sergileyen gösteriler gerçekleştirdi. Gösterilerin ardından, Bilecik Valisi Tahir Büyükakın, Gençlik ve Spor İl Müdürü Aslan Yıldız, Bilecik Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Nusret Tosun, Bilecik Futbol İl Temsilcisi Engin Toku katılımıyla amatör spor kulüplerine malzeme yardımı yapılarak program son buldu.

 

Son Güncelleme: 13.10.2017 15:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle