BİLECİK'TEN AZERBAYCAN'A DESTEK...

Bilecik'te, İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) Bilecik Şubesi tarafından Azerbaycan'a destek için "Gardaşlık zamanı" sloganıyla araç konvoyu oluşturdu.

15 Ekim 2020 Perşembe 14:46
84 Okunma
BİLECİK'TEN AZERBAYCAN'A DESTEK...

Bilecik'te, İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) Bilecik Şubesi tarafından Azerbaycan'a destek için "Gardaşlık zamanı" sloganıyla araç konvoyu oluşturdu.  


  Ermenistan güçlerinin Azerbaycan'a yönelik saldırılarına ve Azerbaycan topraklarını işgaline tepki gösteren İHH üyeleri ve kentte faaliyet gösteren diğer sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Bilecik Edebali Stadyumu önünde toplandı.

Konvoy, stadyum önünden başlayarak Cumhuriyet Meydanında son buldu.  Burada grup adına açıklama yapan İHH Bilecik Şube Başkanı Ali Öktem, Azerbaycan'a yönelik saldırgan tutumunu ve Azerbaycan topraklarını işgalini yıllardır sürdüren Ermenistan'ın yeniden sivillere yönelik saldırılara başladığını anımsattı.

Dağlık Karabağ’ın Azerbaycan’ın toprakları olduğuna vurgu yaparak, Öktem,  sözlerine şöyle devam etti;
  “Can Azerbaycan’ın, Türkiye halkı olarak daima yanında olmaya devam edeceğiz. 30 yıldır Ermenistan işgalinde bulunan Dağlık Karabağ’ın Azerbaycan toprağı olduğunu dünya kamuoyuna saygıyla ilan ediyoruz.

Saldırılar karşısında Azerbaycan devleti ve milletinin haklı davasında yanlarında olduğumuzu, Azerbaycan’ın uluslararası hukuktan kaynaklanan haklarının her platformda destekçisi ve savunucusu olacağımızı buradan bildirmek istiyoruz.

Tüm dünya ülkelerini, vicdan sahibi tüm insanları ve ülkemizdeki herkesi işgale ve zulme karşı verdikleri mücadelede kardeş Azerbaycan’ın yanında yer almaya çağırıyoruz.”

Anahtar Kelimeler:
BİLECİKHABER
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle