BİLECİK'TE BUĞDAY HASADI BAŞLADI

Bilecik Tarım ve Orman İl Müdürü Necmettin Yoldaş, buğday hasadı yapılan tarlaları ziyaret ederek yerinde incelemelerde bulundu.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
29 Temmuz 2021 Perşembe 13:53
122 Okunma
BİLECİK'TE BUĞDAY HASADI BAŞLADI
banner15

 Bilecik Tarım ve Orman İl Müdürü Necmettin Yoldaş, buğday hasadı yapılan tarlaları ziyaret ederek yerinde incelemelerde bulundu.


İl Müdürü Yoldaş, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Hatice Derya Aksu ile birlikte, buğday hasadı yapılan tarlaları ziyaret ederek. üreticilerle görüştü. Biçilen tarlaları ve ürünleri inceleyen İl Müdürü Yoldaş, hasat ve verim hakkında onlardan bilgi alarak bir süre sohbet etti.



"Ortalama verimin 365-750 kilogram aralığında olduğu gözlemlenmiştir"
Bilecik'te 120 ile bin 1450 rakım arasında buğday üretimi yapılmakta olduğunu söyleyen İl Müdürü Yoldaş, "Bölgesel olarak değişmesine rağmen ortalama verimin 365-750 kilogram aralığında olduğu gözlemlenmiştir. Ayrıca ilimizde bu sene buğday demonstrasyonları yaptık ve önümüzdeki günlerde tarla günleri düzenleyerek hasatlarını gerçekleştireceğiz.

Bu sonuçlara göre üreticilerimizin doğru ve yeni çeşitleri tercih etmesinde yardımcı olacağız. Çiftçilerimizin ürünlerinin bol, kazançlarının bereketli olmasını diler, ofisin açılmasında katkısı olan herkese çiftçimiz adına teşekkür ederim” dedi


Öte yandan İl Müdürlüğü ekiplerince biçerdöver kontrollerini aksatılmadan gerçekleştirildiğini söyleyen Yoldaş, üreticilerimize herhangi bir olumsuzlukta veya sorunda müdürlüklerine bildirmelerini kapılarını her zaman onlara açık olduğunu söyledi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

banner2

resim yükleresim yükleresim yükle