BİLECİK METAL İŞ SENDİKASI'NDAN AÇIKLAMA

Bilecik DİSK’e Bağlı Birleşik Metal İş Sendikası İl Temsilciliği üyeleri, ekonomik krizle alakalı basın açıklaması yaptılar.  

07 Kasım 2018 Çarşamba 12:01
402 Okunma
BİLECİK METAL İŞ SENDİKASI'NDAN AÇIKLAMA

Bilecik DİSK’e Bağlı Birleşik Metal İş Sendikası İl Temsilciliği üyeleri, ekonomik krizle alakalı basın açıklaması yaptılar.  


  DİSK’e Bağlı Birleşik Metal İş Sendikası İl Temsilciliği'nde bir araya gelen Cam Keramik İş Sendikası, Petrol İş Sendikası ve Birleşik Metal İş Sendikası temsilcilerinin tarafından ortaklaşa düzenlenen basın açıklamasında krizin faturasının emekçi sınıfı üzerine yüklendiğine değinildi.  Burada tüm sendikacıların adına bir açıklama yapan Birleşik Metal İş Eskişehir Şube Sekreteri Recai Büyükbeyhan, ülke ekonomisinin bir kez daha krize sürüklendiğini belirtti. Büyükbeyhan, "Türk lirası değer kaybederken, enflasyon rekor seviyelere çıkmış ve faizler hızla yükselmiştir. Bu gelişmeler tüm sektörleri olumsuz şekilde etkilemiş üretim yavaşlamaktadır. Ekonomide yaşanan bu gelişmelerin ve krizin nedeni bellidir.

Sermayenin çıkarlarını düşünen politikalar ve sıcak paraya dayanan günü kurtaran önlemler.Yıllardır yaşanan yüksek oranlı büyüme, ekonomideki yapısal sorunları çoğaltmış ve patronlar cebini doldurmaktan başka iş yapmamışlardır. Dışa bağımlılığımız artmış üretim ithalatla yapılır hale gelmiş ve carı açık alabildiğine artmıştır. Krizin nedeni bu yanlış politikalardır. Ekonomi büyürken bundan emekçilere pay vermeyenler ve gerekli önlemleri almayanlar şimdi bizden fedakârlık beklemektedirler" dedi.


  "Krizin faturasının işçi ve emekçilere kesilmesine asla izin vermeyeceğiz"


  Büyükbeyhan açıklamasının devamında, krizin faturasının işçi ve emekçilere kesilmesine asla izin vermeyeceklerini belirterek, "Tüm bu saldırılara karşı işçinin örgütlenmekten ve örgütlülüğüne sahip çıkmaktan, sendikaların ise birlikte mücadele etmekten başka çaresi yoktur. Sınıf dayanışması güçlendirilmelidir. Bugün Bilecik’te olduğu gibi tüm sendikaları, demokratik kitle örgütlerini ve emekten yana güçleri, kriz fırsatçılığına karşı birlik olmaya ve mücadele etmeye çağırıyoruz. Alım gücü düşen işçilerin eline geçen ücretin gelir seviyesini yükseltecek vergi düzenlemeleri yapılmalıdır. İşçilerden kesilen prim ve vergiler azaltılmalıdır. Emeklilikte yaşa takılan çalışanların talepleri dikkate alınmalı ve gerekli yasal düzenlemeler yapılmalıdır. İşsizlik sigortası fonu üzerindeki yağma hesaplarına son verilmeli. Kıdem tazminatımıza göz dikilmemeli. Ekonomiyi tahakküm altına alan ve sömürüyü derinleştiren politikalara son verilmeli. Emekten yana politikalar benimsenmeli. Sendikalar ve emek örgütleri bu talepleri duyurmak ve kriz bahanesi ile yapılan saldırıları göğüslemek için ortak bir mücadele vermek ve dayanışmayı yükseltmek zorundadır. Disk-Birleşik Metal İş Sendikası, Türk-iş Petrol iş sendikası, Disk-Cam Keramik iş, Bilecik sendikalar birliği olarak farklı iş kollarında bu tür uygulamalara hep birlikte karşı çıkacağımızın altını çiziyoruz" ifadelerine yer verdi.

Anahtar Kelimeler:
BİLECİKHABER
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle