BELEDİYENİN 3'ÜNCÜ KATINDAN KENDİLERİNİ AŞAĞI BIRAKTILAR

Bilecik'te düzenlenen yangın tatbikatı gerçeğini aratmazken, gönüllü belediye çalışanlarının üçüncü katından aşağı atmaları mesai arkadaşlarının yüreklerini ağzına getirdi. Belediye çalışanı Selim Yağcı atlamak için gönüllü oldu, ama 4 denemede de başaramayarak aşağı indi.

10 Kasım 2017 Cuma 15:49
11652 Okunma
BELEDİYENİN 3'ÜNCÜ KATINDAN KENDİLERİNİ AŞAĞI BIRAKTILAR

 Bilecik'te düzenlenen yangın tatbikatı gerçeğini aratmazken, gönüllü belediye çalışanlarının üçüncü katından aşağı atmaları mesai arkadaşlarının yüreklerini ağzına getirdi. Belediye çalışanı Selim Yağcı atlamak için gönüllü oldu, ama 4 denemede de başaramayarak aşağı indi. 

 


  Bilecik Belediyesine bağlı İtfaiye Müdürlüğü ekipleri İş Güvenliği kapsamında Bilecik Belediyesi bahçesinde belediye çalışanlarına bir tatbikat gerçekleştirdi. Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı ve İtfaiye Müdürü Cengiz Tokluca'nın da hazır bulunduğu tatbikatta belediye çalışanlarına olası bir yangında okulu nasıl terk etmeleri gerektiği ve yangına nasıl müdahale edecekleri itfaiye erleri tarafından gösterildi.

 

 

 Bilecik Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü personeli Onur Kemal Sağarslan belediye çalışanlarına belediyede yaşanabilecek olası yangınlarda, okullarda bulunan yangın tüplerinin kullanımı hakkında uygulamalı eğitim verildi.

 

 


  Belediye çalışan 4 kez denedi ama kendini aşağı bırakamadı  
  Ardından kurulan atlama yatağının üstüne ilk olarak 3'üncü kattan itfaiye erleri, ardından gönüllü belediye personelleri atladı. Üçüncü kattan kendilerine aşağı bırakan bay-bayan gönüllü belediye çalışanları, izleyen mesai arkadaşlarının yüreklerini ağzına geldi.

 

 

 Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı ile aynı isim ve soy isimi taşıyan Bilecik Belediyesi çalışanı Selim Yağcı ise; ilk olarak pencereye geldi. Ardından korkan Yağcı, atlamadan geri içeri girince mesai arkadaşları "atla, atla" diye tezahürat yaptı. Ama belediye çalışanı Selim Yağcı ısrarlara rağmen atlamadı.

 

 

  "Selim yangını iyi söndürdü, ama atlayamadı"


  Yapılan tatbikat sonrası bir açıklama yapan Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, hayatta en önemli şeyin can güvenliği olduğunu belirterek, "Hayatta en önemli şey, can güvenliği ve bunu da öğrenebilmemiz, bizim hayatı nizami ettirmemiz için çok önemli. Hayat içerisinde neyle, ne zaman karşılaşacağımızı bilmiyoruz.  Karşılaştığımız zaman da bu tür teorik ve uygulamaya ilişkin bilgi sahibi olursak bu konulara ilişkin olarak çözümlerimiz daha rahat, panik olmaz ve o an ne yapacağımızı biliriz. İş güvenliği çerçevesinde bunun bir tatbikatını hep birlikte gerçekleştirdik.

 

 

 Ben bu tatbikatı gerçekleştiren tüm arkadaşlarımı kutluyorum, sizlere teşekkür ediyorum. Önce kendi can güvenliğimiz. Ama belediyecilik kendinden çok hemşehrilerini düşünme organizasyonunun adıdır. Onun için kendimiz hayatta bu tür şeylerde olağanüstü hallerde depremlerde, yangınlarda, afetlerde kendimiz işimizi bileceğiz ayakta kalacağız ki toplumumuzun, hemşehrilerimizin diğer kesimlerine de destek olmamız lazım.

 

 

 Onun için kendimiz ilk sıkıntıyı hemen atlatarak yardıma koşmak ve onları da doğru yönlendirme noktasında bunları öğrenmemiz, bilmemiz son derece önemli. Cesaret gösterip bu eğitime katkı sağlayan başta kızlarımız olmak üzere tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Adaşım Selim yangını iyi söndürdü, ama atlayamadı. Selim bizim çok güzel bir rengimiz. Kendisi indi oradan. İnşallah Allah başımıza getirmesin, bu tür sıkıntıları ama geldiğinde de bu şekilde bilgi sahibi olmak önemli" dedi.

 


  Öte yandan program sonunda Başkan Yağcı, itfaiye personeli ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

Son Güncelleme: 11.11.2017 09:49
Anahtar Kelimeler:
BİLECİKHABER
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
misafir 2017-12-27 14:39:18

tatbikat o birimlerin hizmetini daha iyi geliştırır başarılar dilerim

Avatar
Özge 2017-12-27 14:39:18

Habercilikte boyut atlamışsınız tık uğruna güven kaybetmeyin.

banner22

resim yükleresim yükle