BAŞKAN YAĞCI’NIN MEHMET AKİF ERSOY’UN EBEDİYETE İNTİKALİNİN 81’NCİ YIL DÖNÜMÜ MESAJI

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Mehmet Akif Ersoy’un ebediyete intikalinin 81’inci yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

26 Aralık 2017 Salı 08:51
944 Okunma
BAŞKAN YAĞCI’NIN MEHMET AKİF ERSOY’UN EBEDİYETE İNTİKALİNİN 81’NCİ YIL DÖNÜMÜ MESAJI
banner15
banner18

 Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Mehmet Akif Ersoy’un ebediyete intikalinin 81’inci yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.  

 


  Başkan Yağcı mesajında, tarihte, destansı bir mücadelenin umudunu, azmini, kararlılığını, inancını yüreklerden mısralara taşıyan İstiklal Marşının şairi Mehmet Akif Ersoy gibi, pak bir ruhu, temiz bir vicdanı onun yüksek ideallerini, davasını bugün bir kez daha minnetle yad ettiklerini ifade etti. Yağcı, “Onu hakkıyla anmak ve ona layık olmak, Akif'i düşünceleriyle, dünya görüşüyle güç karşısındaki asil duruşuyla tanımayı gerektirir. Kahramanlıklarla dolu tarihimizin altın sayfalarına baktığımızda; Çanakkale şehitlerimizin ruhu da, bizleri büyük saldırılar haince emeller ve büyük depremler karşısında ayakta tutan mana da Akif'in Safahat'ında, Akif'in özünde gizlidir. Mehmet Akif, sadece İstiklal Marşımızın şairi değildir. Mehmet Akif Ersoy, Çanakkale'nin olduğu gibi kuruluş ve kurtuluşun şehri olan Bilecik’imizin ve bütün Türkiye'nin şairidir. Akif,bir şair olmanın çok, çok ötesinde bir mütefekkir, bir gönül insanıdır. Akif'in tüm şiirleri ve fikirleri bizi biz eden, bize ışık tutan, bizim yolumuzu aydınlatan birer meşaledir. Bu düşünceler ile başta Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm şehitlerimizi ve topyekun bir milletin duygularına tercüman olan İstiklal Marşımızın şairi Mehmet Akif Ersoy'u ebediyete intikalinin 81.yıl dönümünde rahmet ve minnet duygularıyla anıyoruz” ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 26.12.2017 08:51
Anahtar Kelimeler:
BİLECİKHABER
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükleresim yükle