BALIKÇILAR DENETLENDİ

Bilecik'te su ürünleri av sezonunun açılmasının ardından kentte perakende balık satışı yapan iş yerlerine denetimler gerçekleştirildi.

16 Eylül 2020 Çarşamba 12:55
229 Okunma
BALIKÇILAR DENETLENDİ
banner15

Bilecik'te su ürünleri av sezonunun açılmasının ardından kentte perakende balık satışı yapan iş yerlerine denetimler gerçekleştirildi.  


  Bilecik İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü yetkililerince ürünleri av sezonunun açılmasının ardından kentte perakende balık satışı yapan iş yerlerine denetimler gerçekleştirildi. Yapılan denetimler hakkında bilgi veren Bilecik İl Tarım ve Orman Müdürü Necmettin Yoldaş, "1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu kapsamında çıkarılan su ürünleri yönetmeliği ve 5/1 numaralı ticari amaçlı su ürünleri avcılığını düzenleyen tebliğ çerçevesinde satışa sunulan balıkların özellikle boy limitleri ve zaman yasakları açısından uygunluğu kontrol edildi. Kontroller sonucunda yasal limit altı balık satışının yapılmadığı tespit edildi.

Ayrıca yapılan denetimde balık satışı yapılan işletmelere, su ürünleri mevzuatına aykırı balık satışı yapılmaması, hijyen kuralları, tezgahların temizliği, düzeni, balıkların tazeliği, çevre temizliği ve cezai müeyyideler konusunda bilgilendirme yapıldı. Ülkemiz kaynaklarının sürdürülebilirliğinin sağlanması halkımızın taze, güvenilir ve kaliteli su ürünleri tüketmelerini sağlamak amacıyla bu alandaki denetimler devam etmektedir" dedi.
  

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

banner2

resim yükleresim yükleresim yükle