AYLIK BURS MİKTARI 418 TL

E-Bursum tarafından Türkiye’de bir ilk olarak burs ekosisteminde detaylı bir analiz eksikliğine istinaden hazırlanan Türkiye Burs Analizi Raporu’nun sonuçları açıklandı. Rapor sonucuna göre, 30 kurumun verdiği burs miktarı 115 milyon 839 bin 400 TL. Bu miktar 33 bin 943 öğrenciye dağıtıldı. Lisans öğrencileri için öğrenci başına düşen aylık burs miktarı ise 418 TL.

23 Mayıs 2019 Perşembe 12:11
300 Okunma
AYLIK BURS MİKTARI 418 TL

E-Bursum tarafından Türkiye’de bir ilk olarak burs ekosisteminde detaylı bir analiz eksikliğine istinaden hazırlanan Türkiye Burs Analizi Raporu’nun sonuçları açıklandı. Rapor sonucuna göre, 30 kurumun verdiği burs miktarı 115 milyon 839 bin 400 TL. Bu miktar 33 bin 943 öğrenciye dağıtıldı. Lisans öğrencileri için öğrenci başına düşen aylık burs miktarı ise 418 TL.


EN FAZLA BURS TIP FAKÜLTESİNE


Tüm fakülteler arasında ise tıp fakültesi tüm bursiyerlerin yüzde 14’ünü oluşturarak en fazla burs alan fakülte oldu. En fazla bursu İstanbul Üniversitesi alırken, sahip olduğu öğrenci sayısına oranla en fazla burs ise Boğaziçi Üniversitesi’nin. Rapora göre, burs verilen öğrencilerin yüzde 65’i kadın öğrenciler olurken, yüzde 35’ini ise erkek öğrenciler oluşturdu. Hakkari 5 bursiyerle en az burs verilen şehir olurken, onu sırasıyla 13 öğrenciyle Tunceli ve 14 öğrenciyle Bitlis izledi. İstanbul ise fazla burs verilen şehir oldu.


Sınav stresini yenmenin yolu


Koray Varol Akademi Kurucusu Koray Varol, LGS sınavına hazırlanan öğrencilerin sınav stresiyle nasıl baş edeceklerini anlattı. Varol, sınav stresini yenmek için öğrencilerin yeteri kadar soru çözmesi ve belirli periyotlarda deneme sınavına girmesi gerektiğini söyledi. 1 Haziran’da yapılacak Liselere Geçiş Sistemi(LGS) kapsamındaki merkezi sınava bir ay kadar bir zaman kaldı. Sınav, 1 Haziran’da yapılacak ve bir milyondan fazla aday, sınavla öğrenci alan liselere yerleşmek için ter dökecek. Kalan zamanı en iyi şekilde değerlendirmek isteyen öğrencilerin, sınav stresi ile de en doğru şekilde baş etmesi gerekiyor. Koray Varol Akademi Kurucusu Koray Varol, bu süreçte öğrencilerin ne yapması gerektiğine dair POSTA’nın sorularını yanıtladı. 


ÖĞRENCİLER SINAV STRESİYLE NASIL BAŞ EDEBİLİR?


Aileler ve okul; öğrencilere öncelikle sınavın hayatın kendisi değil bir parçası olduğu anlayışını vermelidir. Öğrenciler, sınava bir süreç içinde hazırlanır ve bu süreç doğru yönetilirse strese girmez. Sınav stresi olan öğrencilerin ise öncelikle sorumlu olduğu konuların hiçbir alt başlığından eksiğinin kalmaması, öğrendiği bilgileri düzenli bir şekilde tekrar etmesi, yeteri kadar soru çözmesi ve belirli periyotlarda deneme sınavına girmesi gerekir. Bunları yapan bir öğrencinin öz güveni artar. Öz güveni olan çocuk da sınav stresiyle çok rahat baş edebilir. 


DOĞRU ÇALIŞMA TEKNİKLERİ NELERDİR?


En iyi öğrenme derste olur. Öncelikle öğrencinin konuları derste iyi dinlemesi, evde bunları tekrar etmesi, öğrendiği konuyla ilgili soru çözmesi, yapamadığı soruları öğretmenine sorması gerekir.


ÖĞRENCİLER BU SÜREÇTE NELERE DİKKAT ETMEMELİLER?


Öğrencinin bu süreçte düzenli bir çalışma planının olmasına dikkat etmesi gerekir. Bu planı kendisi ya da bir büyüğüyle yapabilir. Süreç içinde bu plana uyması önemlidir. Öğrenci, yaptığı her çalışmayı geleceğine yaptığı bir yatırım olarak görürse çalışma motivasyonu da artacak. Çünkü bu süreç sonunda kazanacağı lise onun aynı zamanda geleceğini de şekillendirecek. Sınava hazırlık süreci stresli bir süreç, inişleri çıkışları olabilir. Önemli olan motivasyonumuzu ve çalışma disiplinimizi kaybetmeden süreci sürdürebilmektir. 


AİLELER SINAV STRESİ YAŞAYAN ÖĞRENCİLERİ NASIL MOTİVE EDEBİLİR?


Ailenin, çocuğun ihtiyaç duyduğu her anda yanında olması, ona uygun çalışma ortamları sunması, onu başarıya götürebilecek en önemli unsurlardır. Bir çocuk sınav sonucu ne olursa olsun ailesinin ona olan sevgisinde bir değişiklik olmayacağını bilmek ve bundan emin olmak ister. Sınava hazırlık sürecinde çocuğun çalışmaya ve sosyal aktiviteye ayırdığı zamanın dengesini kurabilmek de çocuğun bu süreçte motivasyonunu sağladığı için ailenin bu dengeyi kurmaya dikkat etmesi gerekir.

KAYNAK: POSTA 

Anahtar Kelimeler:
BİLECİKHABER
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle