ATIK KUMAŞLARI DÖNÜŞTÜRÜP KÖY ÖĞRENCİLERE ULAŞTIRDILAR

Bilecik'te bir yatak fabrikasından çıkan atık kumaşlardan yapılan 2 bin 200 kalemlik, Erzurum, Van, Konya, Kastamonu ve Hakkari'dekini köy okullarında eğitim gören öğrencilere ulaştırıldı.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
30 Eylül 2021 Perşembe 12:16
194 Okunma
ATIK KUMAŞLARI DÖNÜŞTÜRÜP KÖY ÖĞRENCİLERE ULAŞTIRDILAR
banner15

 Bilecik'te bir yatak fabrikasından çıkan atık kumaşlardan yapılan 2 bin 200 kalemlik, Erzurum, Van, Konya, Kastamonu ve Hakkâri’deki köy okullarında eğitim gören öğrencilere ulaştırıldı.


Bilecik'in Bozüyük ilçesinde ‘İhtiyacın Olmayanı İhtiyacı Olana Verelim’ isimli sosyal medya grubu yöneticisi Kısmet Sağlam, bu defa da köy okullarındaki öğrencilerin yüzünü güldürdü. Bugüne kadar gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projeleriyle her kesimden insanın yüreğine dokunan Sağlam, son olarak ülkenin faklı illerindeki köy okullarında öğrenim gören öğrencilerin gönlünü fethetti.

Bozüyük’te bir yatak fabrikasında çalışan Sağlam, fabrikada atık kumaşları fabrika yönetiminin de izin ve katkılarıyla çalışma arkadaşlarıyla birlikte kalemliğe dönüştürdü.

Fabrika sahibi tarafından kalemlik içerisine kırtasiye malzemeleri konulurken, bunlar Erzurum, Van, Konya, Kastamonu ve Hakkâri’deki köy okullarında eğitim gören öğrencilere ulaştırıldı.

Öğretmenleri tarafından kendilerine verilen hediye paketini açan öğrencilerin kalemlikleri gördüklerinde ki sevinçleri görülmeye değerdi.



"Atıklar çöp değil, gelecektir"
Proje hakkında bilgi veren Kısmet Sağlam, yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte okulları şenlendiren çok sayıda öğrencinin yüreğine dokunmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Sağlam, "Çalışmakta olduğum yatak fabrikasında üretimde kullanılan kumaşların prese gönderilen parçaları hep dikkatimi çekiyordu. Çalıştığım fabrikada tecrübe ettiğim ilk şeylerden biri etrafına hep başka bir gözle bakmamız olduğudur. Bu konuda da öyle oldu.

Bu sayede ufak bir katkımız olsun düşüncesi ile uzun bir aradan sonra yüz yüze eğitime başlanan bu dönemde aklıma o parçaları kalemlik yaparak çocuklarımıza hediye etme fikri geldi. Bu konuyu önce ustam ile konuşup kalemlik modelini çıkardık. Sonrasında müdürümüz Murat Soylu ile görüşüp modelleri sundum. ‘Olumlu ve yararlı’ olduğunu ifade ederek patronumuz Salih Şişman bey ile görüşmemi sağladı.

Kendisi eğitime verdiği önem ile bilinir ve tanınmaktadır. O sebepten bu konuya da çok olumlu ve cömert yaklaştı. Bizi şaşırtmadı ve projeye başlamamıza onay verdi ve üretimi 2 hafta sürdü. Yapılan binlerce adet kalemlik Van, Erzurum (Horasan), Konya, Kastamonu, Erzurum (Köprülü), Hakkâri (Derecik), Hakkâri (Yüksekova) illeri olmak üzere toplamda 22 köy okuluna gönderildi. Binlerce öğrencimize ulaştı. Atıklar çöp değil, gelecektir. Yaşanabilir bir dünya için geri dönüşüme desteğimiz tam” dedi.

Son Güncelleme: 30.09.2021 12:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

banner2

resim yükleresim yükleresim yükle