ARTIK HAFTA SONU DA ÇALIŞACAKLAR

Adalet Bakanlığı, nöbetçi noter uygulamasını ilçelere taşıma kararı aldı. Öğlen de çalışacaklar.

11 Mayıs 2019 Cumartesi 12:08
935 Okunma
ARTIK HAFTA SONU DA ÇALIŞACAKLAR

Adalet Bakanlığı, nöbetçi noter uygulamasını ilçelere taşıma kararı aldı. Öğlen de çalışacaklar.


Adalet Bakanlığı ile Türkiye Noterler Birliği’nin yaptığı çalışma sonrasında, 81 ilde noterliklerin nöbetçi olarak haftasonu mesai yapmasına yönelik uygulama 6 Nisan’da başlamıştı. İstanbul’da 4, Ankara ve İzmir’de 2’şer, diğer illerde de birer noter, nöbetçi olarak haftasonları hizmet veriyor. Nöbetçi noterliklerde bugüne kadar yapılan işlem sayısı ise 50 bini geçti.


İŞTE YENİ YERLER


Bakanlık, nöbetçi noter uygulamasını ilçelere taşıma kararı aldı. Buna göre, Antalya’nın Alanya ve Manavgat, Muğla’nın Bodrum, Fethiye ve Marmaris, Şırnak’ın Silopi, Balıkesir’in Edremit, Bursa’nın İnegöl, Mersin’in Tarsus, Tekirdağ’ın Çorlu, Kocaeli’nin Gebze, Aydın’ın Kuşadası ilçelerinde (toplam 12 ilçe) hafta sonları nöbetçi noterliklerde işlem yapılabilecek.


ÖĞLEN DE ÇALIŞIYOR


Bu ilçelerdeki nöbetçi noterlikler, illerde olduğu gibi 10.00-16.00 saatleri arasında hizmet verecek. Nöbetçi noterlikler, öğle tatilinde de mesai yapacak. İlçelerdeki nöbetçi noterlikler de Türkiye Noterler Birliğinin internet sitesinden (tnb. org.tr) ilan edilecek. Uygulamaya bu hafta sonundan itibaren başlanacak.
Nöbetçi noterlerin bilgilerine ‘tnb.org.tr’ internet sitesi üzerinden ulaşılabilecek.

Anahtar Kelimeler:
BİLECİKHABER
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle